hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Dr. Fevzi Özgönül Dr. Fevzi Özgönül

    Kilo probleminden kurtulmaya çalıştıkça sanki daha çok kilo alıyoruz!

    24.12.2021 Cuma | 13:49Son Güncelleme:

    Diyet ve zayıflama konusu neredeyse hepimizin gündeminde. Ama kilo sorununu bir türlü çözemiyoruz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kilo probleminden kurtulmaya çalıştıkça sanki daha çok kilo alıyoruz! Peki, asıl sorunun yediklerimiz değil, sindiremediklerimiz olduğunu hiç düşündünüz mü? Bedenin de bir aklı olabileceği ve onu tekrar çalıştırdığınızda kiloların kolaylıkla gideceği hiç aklınıza geldi mi?

    İştahı azaltmanın ve ekstra kilolardan kurtulmanın en iyi yolu, doyana kadar besleyici gıdaları yemek ve vücudu güçlendirmek. Ona göre bize kilo aldıran fazladan yediklerimiz değil; atladığımız, yemediğimiz öğünler ve yediklerimiz içerisinde sindiremediğimiz bölümlerdir.

    Beden aklıyla zayıfla modeli klasik diyetler gibi değildir. Öncelikle sizi diyet stresine sokmuyor! Doyuncaya kadar yiyebiliyorsunuz. Doyduktan sonra ara öğün stresi de yok, bir daha ki öğüne kadar 5-6 saat dinleniyorsunuz. Sindirim sisteminizin çalışmasına izin vermeyi öğreniyorsunuz ama bu arada acıkmıyorsunuz. Yemek yerken yediklerinizin sırasına dikkat etmeyi de öğreniyorsunuz.

    Mesela çorbayı yemekten önce değil, yemeğin sonunda içiyorsunuz. Sabah güne iyi bir kahvaltı ile başlıyorsunuz. Etli, proteinli, bakliyat, çiğ salata gibi hazmı uzun süren yiyecekleri öğlen yiyorsunuz. Güneş battıktan sonra salata gibi pişmemiş yiyecekler, meyve, kuruyemiş, et/etli yemek yemiyorsunuz. Akşam bir çorba ya da sebze yemeğini yine doyuncaya kadar yiyebilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sağlıklı gıdalarla beslenerek, bedeninizin aklını kullanmayı unutmayın!!!

    Görüşmek ve küçülmek üzere…