hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Dr. Fevzi Özgönül Dr. Fevzi Özgönül

    Paylaştıkça artan en kötü şey kilolardır

    14.02.2022 Pazartesi | 09:27Son Güncelleme:

    Kilolardan kurtulmak istiyorsanız şu alışkanlığınızdan hemen kurtulmalısınız. En zararlı alışkanlık, zayıflamaya karar verdiğini herkesle paylaşmaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yıllar içinde bir başka tehlike de dikkatimi çekti. Hastalarım tanıdıkları, komşuları, mesai arkadaşları, hatta çok sevdiği dostları tarafından bile yanlış yönlendirilebiliyor.

    Bu nedenle tedavi olduklarını, hatta kilo vermeye çalıştıklarını bile herkesten gizlemeleri gerektiğini onlara sıkı sıkı tembihliyorum. Çünkü dışarıdan bir kişinin ilk soruduğu kaç kilo verdin dir. En yakın arkadaşınız bile zayıflamak eşittir az yemek diye düşündüğü için, tam doymadan önünüzden yemeklerinizi alarak sizleri lüzumsuz atıştırmalıklara mahkum edebilirler. O kadar çaba gösteriyorsun daha az yemelisin diye düşünebilirler. Bir kişi kilo problemi yaşıyorsa bedeninin bunu iyileştirebilmesi için, daha çok enerjiye ve yiyeceğe ihtiyacı vardır.

    Siz az yiyerek bir bakıma bedeninize ihanet edip, onun iyileşmesini engellemiş oluyorsunuz. Kilo problemi yaşayan bir kişinin mutlaka daha çok yemek yemesi ,daha besleyici gıdalar ile beslenmesi ve güçlenmesi gerekir. İştah; enerji ihtiyacını gösterir. Kilo probleminden kurtulmak istiyorsanız, iştahınızı sağlıklı gıdaları yiyerek kapatmaya çalışmalısınız. Böylece bedeniniz güçlenecek ve kilo probleminden daha hızlı kurtulacaksınız. Halbuki şimdiye kadar kilo probleminden kurtulabilmek için fizik kurallarını kullanın, daha az yiyip daha çok harcayın diye öğretildi. En yakın arkadaşınız bile bu şekilde bir bilgi sahibi olduğu için, kimseye söylememeniz sizin yararınıza olur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Büyük çoğunluğa göre ağırlık kaybı olmadan yapılan çabalar hep boşa gitmiştir. Günümüzde bile zayıflamak eşittir diyet, yada ağzını tutmak, çok yememek, lokmaları azaltmak, daha az ile doymak, çok hareket etmek, yediğini yakmak, spor yaparak harcamak, olarak düşünülüyor. Halbuki benim önerdiğim bedeni güçlendirmek, kötü yağlardan kurtulmak, sağlıklı olmak ve en önemlisi ideal olan beden ölçülerine hiç sarkmadan geri dönebilmektir. Benim önerdiğim tadilattır, şimdiye kadar uygulanan hemen hemen tüm zayıflama yöntemlerinde tahribat gizlidir. Şöyle düşünün bedeninize ihtiyacını tam olarak vermediğinizde, ondan kendisini iyileştirmesini nasıl bekleyebilirsiniz? Böyle bir şey mümkün mü? Sizce bedeniniz tadilatı mı hak ediyor yoksa tahribatı mı?