hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Esra Öz Esra Öz

    Başarının neden bir anlamı olmalı?

    15.08.2019 Perşembe | 12:41Son Güncelleme:

    Sizin başarınız kim ya da ne için hiç düşündünüz mü? Geçtiğimiz günlerde çok acı bir olay yaşadım. Hayatımdaki en sevdiğim insanı kaybettim.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Normal bir anne kız ilişkisinden öte en yakın arkadaşım, en sıkı dostum, sırdaşım, her şeyimdi.

    Hayatın anlamını sorgularken bazen çıkmaz sokaklarda hangi yöne gideceğimi bilmeden dolaşıyorum. Çıkış yolunu ararken labirentte gibi hissediyorum. Ne tarafa gideceğini bilmeyen, şaşkın, hüzünlü, gözyaşlarıyla pusulasını kaybetmiş bir kaptan gibiyim.

    Çıkış yolunu arıyorum ancak pusula ne gösteriyor bilmiyorum. “Annesini kaybedenler çabuk büyürmüş” dediler. Sanırım gün geçtikçe ne demek istendiğini, yaşayarak öğreniyorum.  

    Günlerce yas tutup ağladıktan sonra,  Fatih dayım, “Annen senin başarılarınla gurur duyuyor. Onun için başarıların daha da büyük ve çok olsun” dedi.

    Önceden başarı sadece yaptığım işleri en iyi şekilde ortaya koymak için bir anlam ifade ederdi. Bundan sonra annem için birer hediye olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Artık sadece başarılı olmak için başarılı olmak değil, anlamlı işler yaparak başarılara imza atmanın ne kadar değerli olduğunu da bana hatırlatacak.  

    Annem benim hayatı dolu dolu yaşamamı ve hep mutlu olmamı isterdi. Yaptığım işlerden ve başarılarımdan mutlu olurdu. Gittiği yerde mutlu olmasına vesile olacak ne olsa, seve seve yaparım.

    Artık hayatımda sadece başarılı olmak için başarılı olmanın ötesinde başarının bir anlamı olacak.  Hem annemi yaptığım işlerle yaşatacak hem de dünyaya, insanlığa, doğaya bir faydası olması için çalışacağım.

    Acıların hafiflemesini sağlar belki... Başarılı birçok sanatçının, bilim insanının acılarını unutmak için ne kadar çok çalıştığı da aklımda…

    Bunsan sonra hediye edebileceğimiz anlamlı başarılara imza atmak dileğiyle…

    Başarının neden bir anlamı olmalı