hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Fatoş Karahasan Fatoş Karahasan

    8 Mart için 8 umut veren kampanya

    10.03.2018 Cumartesi | 16:06Son Güncelleme:

    Dünya kadınlar gününde harikalar yaratan iletişimcilere teşekkürler... Toplumsal cinsiyet eşitsizliği, çocuk gelinler, kadınlara yönelik taciz, tecavüz ve cinayet haberlerinden bezmiş, ürkmüş ve umutsuzluğa mahkum olan kadınlarımız için, bu yıl 8 Mart bir güneş gibi doğdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pek çok şirket konuyu gündemine aldı. Bir kısmı pazarlama bütçesinden reklamlara pay ayırdı ve harika işlerle sorunlara dikkat çekti. Reklam kuşakları umut verecek yaratıcı işlerle doldu. Kadınların yanında olan, günümüzü aydınlatan reklam ajanslarına, yapım şirketlerine ve reklamverenlere teşekkür ediyoruz. Kendilerinden bu söyleme 365 gün sahip çıkmalarını ve yakılan ateşi güçlü bir biçimde korumalarını bekliyoruz.

     8 Mart için 8 umut veren kampanya

    1. Filli Boya: #Mucizemsin

    Filli Boya, bu yıl da harika bir film sundu bize.  Filli Boya herkesi sevmeye, aşık olmaya, konuşmaya, birbirine  destek olmaya davet etti. Filmdeki, erkekler ve kadınlar birlikte tek ses oldular, kadınları seslerini yükseltmeye çağırdılar.  Erkekler kadınlara “Ayrımcılık yoksa, orada mutluluk vardır; siz yardım isteyin, biz geliriz” dediler. 

    2. Lipton #konuşalım artık

    Lipton,  sadece Kadınlar Gününde değil, her gün  konuşmak gerektiğini vurguladı ve #konuşalımartık” çağrısında bulundu. “Önyargıları, konuşulmayanları, sesi duyulmayanları konuşalım artık” dedi.  

    3. Axe #kırdıysak özür dileriz

    Axe, erkek adam özür dilemez önyargısını yıkmak için, tüm kadınlara #kırdıysaközür dileriz cümlesiyle  seslendi. Can Bonomo’nun Beni Affet şarkısıyla erkekleri merkeze yerleştirdi. Onlara egolarını geri çekebilmeleri ve özür dileyebilmeleri konusunda ilham vermeye çalıştı. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    4. Boyner Grup  #Nokta #18denönceherkesçocuk” 

    Boyner Grup,  “Kadına kadın diyoruz, çocuğa çocuk” diyerek, çocukların büyüme hakkını savunan harika bir çalışmaya imza attı. Kampanyaya, Türkiye Aile Planlaması Vakfı Başkanı Caroline Koç, Hrant Dink Vakfı Başkanı Rakel Dink, Blogger Billur Saatçi, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, KAGİDER Başkanı Sanem Oktar, Sosyal Hizmet Uzmanı İclal Nergis, Oyuncu Demet Evgar, Oyuncu ve Sanatçı Ayta Sözeri, Sosyal Dayanışma Ağı Genel Sekreteri Şirin Mine Kılıç, Kaosgl Derneği Başkanı Yasemin Öz, Tasarımcı Meral Saatçi ve Vücut Geliştime Türkiye Şampiyonu Merve Akkaya’nın destek verdi. 

     5. TEB #elalemneder

    Türk Ekonomi Bankası,  bu yıl #elelamneder filmiyle,  kadınları girişimci olmaya, kendilerine güvenmeye, önyargılara kulaklarını tıkamaya ve başkalarının ne diyeceğini umursamadan yollarına devam etmeye davet etti.  

     6. Arçelik #eşitsözlük 

    Arçelik, günlük konuşmalarımzıda kullandığımız söcüklerin yarattığı düşümce sistemine yönelik bir kampanya başlattı “Eşitsizlik sosyal medyada, haberlerde, hepimizin dilinde,  önce dilimizi, kullandığımız sözcükleri değiştirelim, cinsiyeti ne olursa olsun, insanları incitmeyelim” uyarısında bulundu. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    7. Vodafone Önyargılara Meydan okuyanlara

    Vodafone, bu yıl 8 Mart’ta  Ağrı ASP Kadın Futbul Takımını baş role çıkartarak, onların mücadelesiyle ilham verdi. İzleyicileri önyargıları kırmaya davet etti.  

     8. Karaca - 8 Mart Dünya Kadınlar Günü #Benİstersem

    Karaca, kadınların gücünü ortaya koyan “kadın dediğin” kampanyasıyla kadınları pes etmemeye, içinden geleni yapmaya çağırdı. 

    fatoskarahasan@twitter
    fatoskarahasan@instagram