hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Fatoş Karahasan Fatoş Karahasan

    Dünyaya yeni nesil iş modelleri gerekiyor

    09.11.2018 Cuma | 12:57Son Güncelleme:

    Dünyamız büyük bir dönüşümün eşiğinde. Bir yandan, azalan kaynaklar hızla artan nüfusa yetmiyor. Öte yandan, küresel iklim değişikliği, başta tarım olmak üzere tüm sektörleri etkiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gelişmekte olan ülkelerde sağlık ve beslenme sorunları çözüm bekliyor. Mevcut iş yapma biçimleriyle, küresel sorunların üzerinden gelmemiz giderek imkansızlaşıyor. Bu yüzden, yeni iş modellerine,  The HumbleCo. gibi yeni nesil girişimlere ihtiyacımız var. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’a gelen The HumbleCo. CEO’su Noel Abdayem ve Humble Smile Vakfı’nın kurucusu Darren Weiss’la tanıştım ve şirketin doğuş öyküsünü dinledim.

    Doğal ürünle yakalanan başarı

    The HumbleCo., İsveç merkezli bir şirket. 2013’de Diş Hekimi Noel Abdayem tarafından kuruldu. Humble Brush markasıyla, ağız bakım ürünleri pazarlıyor. Humble ürünleri, FSC, Natrue, ECO ve Vegan sertifikalarına sahip.

    Noel Abdayem, geri dönüşümü olabilen doğal ürünler yaratma vizyonuyla yola çıkmış. Humble Brush markalı diş fırçaları özel olarak elde üretiliyor ve her bir fırçanın üretimi yaklaşık dört saat sürüyor. Bambu ağacından yapılan diş fırçasının sapı üç,  kılları 15 yıl içinde tümüyle geri dönüşmüş oluyor. Oysa, plastik dış fırçalarının doğada yok olması için 6 yüz ile bin yıl gibi bir süre gerekiyor.  Noel Abdayem’in verdiği bilgiye göre, her sene dünyada 5 milyar plastik diş fırçası üretiliyor. Bu fırçaların yaklaşık 2 milyar tanesi çöpe atılıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünyaya yeni  nesil iş modelleri gerekiyor

    En hızlı büyüyen marka

    The HumbleCo., bu yıl sonuna kadar yaklaşık 6-8 milyon diş fırçası satmayı  hedefliyor. Norveç’te yüzde 12, İsveç’te yüzde 6, Almanya’da yüzde 4 pazar payına sahip olan Humble Brush’ın Türkiye pazarındaki hedefi yüzde 3’lük bir pay yakalamak.

    Humble Brush, 5-6 senelik kısa geçmişine rağmen, pek çok ödül kazanmış bir ürün. 2015 ve 2016’da Avrupa’da en iyi doğal ürün ödülüne, yine 2016 yılında Asya’da, 85.000 perakendeci tarafından verilen en iyi doğal ürün ödülüne layık görülmüş.

    Şirketin kurucusu Noel Abdayem, Humble Brush’ı dünya pazarında ağız sağlığı endüstrisinin en hızlı büyüyen markası haline getirmeyi planladığının altını çiziyor.

    Dünyaya yeni  nesil iş modelleri gerekiyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    35 ülkede 60 bin çocuğun yüzü güldü

    HumbleCo. ticaret ve sosyal sorumluluk çalışmasını birlikte yürütüyor ve Humble Smile Vakfı’yla birlikte çalışıyor.

    Humble Smile Vakfı, geri kalmış ya da gelişmekte olan ülkelerdeki ihtiyaç sahiplerine ulaşarak; ağız sağlığı konusunda destek veriyor. İşin güzel yanı, diş hekimleri, vakfın çalışmalarda gönüllü olarak yer alıyorlar. Pek çok ülkenin önde gelen akademisyenleri, diş hekimliği öğrencileri ve ünlü diş hekimleri sorunlara çözüm aramak için birlikte çalışıyorlar ve dünyanın pek çok bölgesinde ağız ve diş sağlığının kalitesinin artmasına katkıda bulunuyorlar.

    Humble Smile Vakfı’nın  kurucusu Diş Hekimi Darren Weiss’ın anlattıklarına göre, Humble Smile ekipleri, 35 ülkede 60 bin çocuğa ulaştı. Hindistan, Gambiya, Etiyopya, Nepal, Mozambik, Nikaragua, Dominik Cumhuriyeti, Estonya, Meksika, Irak, Burkina Faso, Peru, Kosta Rika ve Guatemala gibi çok farklı coğrafyaya hizmet götürdü.

    Dünyaya yeni  nesil iş modelleri gerekiyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir alan bir hediye vermiş oluyor

    Humble Smile Vakfı’nın “Humble’a Geçin, Gülümsemeler Yaratın” Kampanyası örnek bir sosyal sorumluluk projesi. Humble Brush ürünü alan her kişi, ihtiyacı ola bir çocuğa diş fırçası hediye etmiş oluyor.

    Sunrino Kozmetik

    Humble Brush’ın Türkiye ekibi de markanın vizyonuna inanan kişilerden oluşuyor. Ürünlerin pazarlaması Barış Kılıçaslan ve Gürsoy Sabitoğulları tarafından 2015’te kurulan Sunrino Kozmetik tarafından yapılıyor.  

    Bu yıl 6 milyon TL ciro ve 300 bin adet ürün satışını öngören Sunrino, önümüzdeki yıl 10 milyon TL ciro ve 500 bin adet ürün satışı hedefliyor.  

    Özetle...

    Dünyamıza iyi kalpli girişimciler, sadece kar etmek için değil, kazandığını ihtiyacı olanlarla paylaşabilen iş insanları gerekiyor. Humble Brush gibi ürünler ve Humble Smile gibi vakıflar, dünyanın gülümsemesine katkıda bulunuyor ve sağlıklı iş modelleri oluşturuyorlar.