hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Fatoş Karahasan Fatoş Karahasan

    Evden çalışırken ne yapmak gerek?

    16.04.2020 Perşembe | 12:11Son Güncelleme:

    Yüzyüze iletişimin yok olduğu bir dünyada, bağlantı kurmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Kendimizi yalnız ve mutsuz hissetme olasılığımız artıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Covid-19 şirketleri uzaktan çalışma sistemlerine geçmek zorunda bıraktı. Önümüzdeki günlerde hayat normale döndükten sonra da, evden ve mobil çalışma alışkanlığının sürmesi bekleniyor.

    Giderek “Yeni Normal” haline gelen uzaktan çalışma sistemlerinin daha verimli olmsı için neler yapılabilir? Uluslararası İletişim Danışmanları Organizasyonu ICCO’nun web sitesinde Prospect şirketinin Asya Genel Müdürü Emma Dale, yararlı ipuçları paylaşıyor:

    1. Her günün normal bir iş günü olduğunu düşünün.

    Saatinizi kurun. Uyandıktan sonra işe girmek zorunda olmayacağınız için, daha çok ekstra zamanınız var. Bu süreyi spor yapmak ya da kitap okumak için değerlendirebilirsiniz. Böylece iş-özel yaşam dengenize destek olursunuz.

    2. İşe gidecekmişsiniz gibi giyinin.

    Bir anda Zoom’dan gelecek bir telefona pijamalarnzla yakalnmak zorunda kalmayın.

    3.Dış sesleri azaltan bir kulaklık kullanın. Böylece evdeki sesler dikkatiniz dağıtmaz ve daha fazla odaklanmayı başarabilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    4. Evde kendinize bir çalışma alanı yaratın.

    Sessiz ve dikkat dağıtan unsurlardan uzak bir köşe olmasına özen gösterin. Evde çocuklar varsa, o alanın sizin ofisiniz olduğunu anlamalarını sağlayın.

    5. İş ve özel yaşamınızı birbirinden ayırın.

    Böylece işe ayırdığınzı saatlerde daha üretken olabilirsiniz. Kalan zamandaysa stresiniz azaltmaya yönelik etkinlikler yapabilirsiniz.

    6. Çalışırken ofisteymişsiniz gibi, arada bir mola verin.

    Ekranlarınızdan uzaklaşım.

    7. Müşterileriniz iş ortaklarınız ve çalışma arkadaşlarınızla Zoom, Skype ve Google hangouts gibi araçlar yardımıyla toplantılar yapın. Teknolıjiyi akıllı biçinde kullanmak projelerinizin verimliliğini artıracaktır.

    8. WhatsApp’tan video görüşmeleri yapın, arkadaşlarınızla sohbet edin.

    Onlara neler yaşadığınız anlatın. Beyin fırtınası yapın. Zoom’da bağlıyken ögle yemeğinizi birlikte yiyin.

    9. Trello gibi proje yönetim araçları kullanın.

    Böylece herkesin projelerin gidişatı hakkında bilgi sahibi olmasını sağlayın.

    10. Abartılı bir biçimde iletişim kurun.

    Yüzyüze iletişimin yok olduğu bir dünyada, bağlantı kurmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Kendimizi yalnız ve mutsuz hissetme olasılığımız artıyor. Bu yüzden sürekli olarak bağlantıda kalın. Hatta konuşma ve görüşme konusunu abartın.