hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Fatoş Karahasan Fatoş Karahasan

    Girişimciler Barselona’da “Teknolojiyi insanileştirmenin” yollarını aradı

    07.03.2023 Salı | 12:01Son Güncelleme:

    28 Şubat-2 Mart tarihlerine İspanya’nın Barselona kentindeki Fira Gran Via Exhibition Center’da düzenlenen dünyanın en büyük teknoloji zirvesi Mobil Dünya Kongresi’ne 200’den fazla ülke ve bölgeden yaklaşık 80 bin kişi katıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mobile World Congress’te, “Hız “temalı program çerçevesinde, 5G, 6G, Artırılmış Gerçeklik, Açık Ağlar (Open Net), Finans Teknolojisi (Fin Tech) ve “Dijital Her şey” (Her şeyin İnterneti) temalarına odaklanan seminerler ve konuşmalar düzenlendi.

    Aynı kongre binasında ve aynı tarihlerde düzenlenen 4YFN (Four Year From Now- Bugünden dört yıl sonra) isimli etkinlikteyse dünya çapında gelecek vadeden dijital işletmeler kendilerini tanıtma fırsatı buldular. 4YFN “Teknolojiyi insanileştirmek” yaklaşımı çerçevesinde, sağlık, eğitim, finansal teknolojiler ve çevre konularındaki inovasyon çalışmalarına odaklandı.

    Girişimciler Barselona’da “Teknolojiyi insanileştirmenin” yollarını aradı

    Yenilikçilik, ölçeklenebilirlik ve etki

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaklaşık 10 yıl önce oluşturulan 4YFN etkinliği, girişimcileri finansörler, hızlandırıcılar ve büyük teknoloji şirketleriyle buluşturuyor. Konferans her geçen yıl daha büyüyerek, şirketlerin fikirlerini, sunduğu, mal ve hizmetlerini sergilediği ve yatırımcı aradıkları dev bir platforma dönüşmüş durumda.

    4YFN 2023 Ukrayna, Avusturya, Güney Afrika, Güney Kore, İsviçre, Fransa, Japonya, Şili ve ABD'den ülke delegasyonlarıyla birlikte fuar alanında 780’den fazla üzerinde uluslararası girişim ve katılımcıyı ağırladı.

    4YFN 2023'ün en iyi girişimi yarışmasıysa çok heyecanlı sunumlara sahne oldu.

    Girişimciler Barselona’da “Teknolojiyi insanileştirmenin” yollarını aradı

    Yatırımcılar, “Yenilikçilik, Ölçeklenebilirlik ve Etki” gibi faktörlere dayalı olarak her rekabet turunda ilk beş şirketi seçtiler. Ödül için başvurun şirketlerden 50 tanesi ön elemeyi geçti. Bu şirketlerden beşi; Birleşik Krallık merkezli Unmanned Life; Hollandalı Aircision; Danimarkalı DeafTawk; ABD merkezli Microverse ve İspanya merkezli Payflow finale kaldılar.

    Birinciliği , Avinash Sukhwani ve Benoit Menardo tarafından 2020 yılında kurulmuş olan Payflow kazandı. Payflow dünya çapında 300 binden fazla kullanıcıya ve beş yüzü aşkın müşteriye sahip.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kuruluş, çalışanların esnek tazminat ve talep üzerine maaş ödemesi almasına olanak tanıyan bir finansal sağlık platformu sunuyor. Payflow'un bulut tabanlı yazılımıysa şirketlerin bu çözümü yönetmesini sağlıyor.