hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Fatoş Karahasan Fatoş Karahasan

    Korona sürdürülebilirlik çalışmalarını durdurmamalı

    15.05.2020 Cuma | 16:14Son Güncelleme:

    Son aylarda ekonomideki durgunluk ve daralma beklentileri, şirketlerin reklam, pazarlama ve iletişim bütçelerini gözden geçirmesine neden oldu. Bazı şirketler, yatırımlarını durdurdu. Bir kısmı planlarını değiştirdi. Unilever gibi uzun vadeli bakan küresel şirketlerse, iletişimin kesintisiz bir süreç olduğu inancıyla pazarlama çalışmalarını sürdürmeyi tercih etti.  10 yıldır iddialı sürdürülebilirlik hedeflerini gerçekleştirmek için tedarik, üretim ve dağıtım faaliyetlerini yeniden düzenleyen kuruluş, bu zor günlerde de sosyal eşitsizlik ve iklim kriziyle mücadele için çalışmaktan vazgeçmeyeceğini ilan etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şirketlerin, zor günlerde de müşterilerini, çalışanlarını, ülkemizi ve dünyayı düşünmesi gerekiyor. Bu bağlamda, iyi örneklerden ilham almak ve gelecek için umutla çalışmayı bırakmamak gerekiyor.

    Özel sektör, kamu, STK’lar ve bilim insanları birlikte çalışmalı

    Şirketin Sürdürülebilirlik projelerinin 10. yılında, kuruluşun Dünya Başkanı Alan Jope, dünyada sosyal eşitsizliğin kritik bir noktaya ulaştığına dikkat çekerek, Covid-19'un ardından toplumsal eşitsizlik ve iklim krizlerinin ihmal edilmemesini sağlamak için birlikte hareket etme çağrısında bulundu.

    Şirketlerin, hükümetlerin, sivil toplum örgütlerinin, akademisyenlerin, araştırmacıların ve bilim insanlarının birlikte çalışmassı gerektiğini hatırlatan Jope yaklaşımlarını şu cümlelerle özetledi:

    Mustafa Seçkin: “Sorumluluk almaya hazırız”

    Türkiye’de 5.000’i aşkın çalışana ve 7 fabrikaya sahip olan kuruluş, 10 yıl içinde kadının güçlenmesi, gençlerin güçlenmesi ve döngüsel ekonominin geliştirilmesi için önemli projelere imza attı. Unilever Türkiye ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Seçkin, dijital ortamda yaptığı basın toplantısında yatırımlarına devam edeceklerini vurgulayarak, sorumluluk almaya hazır olduklarını belirtti. Seçkin’in verdiği bilgiye göre, kuruluş üç önemli alanda şu çalışmaları gerçekleştirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1. Kadının güçlenmesi:

    · Unilever Türkiye dünya ortalamasının da ötesine geçerek yönetim ekibinde kadın yönetici oranını yüzde 52’ye çıkardı.

    ·Kadınların iş hayatına katılımını artıracak, daha üst pozisyonlara gelmelerini destekleyecek uygulamaların küçük ölçekli işletmelerde de yaygınlaşması için Türkiye’de bir ilk olan “Birlikte Güçlüyüz Platformu’nu” kurdu.

    · En büyük etki alanlarından biri olan reklamlarda toplumsal cinsiyet eşitliğinin gözetilmesi ile TV program içeriklerinde kadına ve çocuğa şiddete yönelik içeriklerin, sosyal medyada ise siber zorbalığın engellenmesine yönelik çalışmalar yaptı.

    ·Şirketin  kurucu destekçilerinden biri olduğu Unstereotype Alliance Türkiye; UN Women, Reklamverenler Derneği, Reklamcılar Derneği iş birliğiyle 14 şirket ve 12 destekçiyi aynı çatı altında buluşturdu.

     2. Gençlerin güçlenmesi:

    ·  Genç işsizliği konusunda çözüm yaratmak için gençlerin iş hayatına katılım ve tutunmalarını sağlayacak temel yetkinliklerini geliştirmeye destek olan Embark Projesi kapsamında 300’den fazla Suriyeli ve Türkiyeli gençten oluşan bir network kuruldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ·Bu projede bir yeniliğe imza atarak, Suriyeli gençler, şirkette direktör olarak çalışan 13 lidere “tersine mentörlük” yaptı.

    ·Ayrıca 10 Suriyeli ve 10 Türkiyeli genç birbirleriyle online olarak “akran mentörlüğü”  gerçekleştirdi.

    3. Döngüsel ekonomi:

    ·Türkiye’de ‘dünyanın ilk geri dönüştürülebilir çorba ambalajını’ üretmeyi başaran şirket, sahip olduğu uluslararası uzmanlık ve ilişkilerle, Türkiye’de yeni ve modern bir geri dönüştürülmüş plastik işleme (PCR) tesisinin sıfırdan kurulmasına katkı sundu.

    ·Plastiğin atık olarak çevreye bırakılmaması için gerekli iş birliği adımlarını atarak; SKD, Global Compact, TÜSİAD İş Dünyası İçin Plastik Girişimi’nin ilk imzacılarından birisi oldu.