hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Fatoş Karahasan Fatoş Karahasan

    Pandemiye rağmen Baykuş Ödülleri’ne  rekor başvuru geldi

    09.10.2020 Cuma | 14:32Son Güncelleme:

    Araştırma sektörümüzün en önemli gecesi olan Baykuş Ödülleri Töreni bu yıl pandemi yüzünden internet aracılığıyla yapıldı. 6 Ekim’de Grand Hyatt Otel’de kurulan özel bir sahneden, sunuculuğunu Geveze’nin yaptığı canlı yayın araştırma, araştırmaveren, reklam,  reklamveren, medya, marka, akademi, iletişim ve pazarlama dünyasını buluşturdu., içinde Bulunduğumuz zor ortama rağmen, sekizinci kez düzenlenen Baykuş Ödülleri bu yıl tarihinin en yüksek ikinci başvuru sayısıyla sektöre moral verdi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Araştırmacılar Derneği (TÜAD) ekibinin büyük bir emekle yönettiği Baykuş Ödülleri yarışmasında 16 kategoride 143 proje değerlendirildi. Alışverişçi Baykuş, Global Baykuş, İçgörülü Baykuş, İnatçı Baykuş, İnovatif Baykuş, İtibarlı Baykuş, Meraklı Baykuş, Sendikal Baykuş, Sosyal Baykuş, Usta Baykuş, Vizyoner Baykuş ve Metodik Baykuş olmak üzere 13 kategoride toplam 46 proje ödüle layık görüldü. 

    Jüri seçiminde değişiklikler

    Başvuruların daha da tarafsız bir biçimde değerlendirilmesi için, bu yıl TÜAD  yönetimi  işleyişte üç önemli değişiklik yaptı

    1.Baykuş Ödülleri jürisine başkanlık eden TÜAD Başkanı 2013 yılından bu yana proje değerlendirmelerinde oy kullanma hakkına sahipti. 

    2020 yılı Baykuş Ödülleri Yönetmeliğine TÜAD Başkanı’nın sadece jüriye başkanlık etmesi ve değerlendirmelere katılmamasına ilişkin madde eklendi

    2.Bugüne kadar Baykuş Ödülleri jürisinde TÜAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve Baykuş Ödülleri Komitesi Üyelerinin belli bir sayıda yer alma hakkı bulunmaktaydı.  

    Bu yıl yönetmeliğe, TÜAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve Baykuş Ödülleri Komitesi de kura çekimi ile jüride yer alabileceklerine ilişkin madde eklendi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    3.2020 yılı Baykuş Ödülleri Yönetmeliği’ne jüri karmasının oluşturulması için ilk kez, TÜAD Tüzel Üyelerinden isim önerilerinin alınması ve gelen öneriler arasından kura çekimi yöntemi ile 21 kişilik jüri oluşturuldu. 

    Dijital Ödül Töreni’ne 368 Kişi Katıldı 

    Pandeminin bütün olumsuz etkilerine rağmen Baykuş Ödülleri Töreni’ne 368 kişi katıldı. Araştırma sektörünün tüm paydaşlarına böylesine zor bir zamanda verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek törenin açılış konuşmasına başlayan TÜAD Başkanı Doç.Dr. Yener Girişken şu yorumu yaptı; “İçinden geçtiğimiz bu zor süreçte Baykuş Ödülleri’ne başvuru yapan herkesi tebrik ediyorum ve hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu gecenin asıl kazananları aslında böyle bir dönemde başvurularıyla, törene katılımlarıyla sektörümüze destek verenlerdir. Bildiğiniz üzere “Baykuş” birçok kültürde bilgeliğin ve zenginliğin sembolüdür.  Bütün kuş türleri içinde bir tek Baykuş gece ışığı arar ve ışığın yardımıyla yolunu bulur. Bizler de araştırmalardan elde ettiğimiz veri ve içgörüler ile birçok farklı sektöre ışık olmaya ve yol göstermeye çalışıyoruz.