hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Fatoş Karahasan Fatoş Karahasan

    Türk şirketler yeni nesil ekonomiye geçtikçe, katma değerimiz artıyor

    16.09.2019 Pazartesi | 10:31Son Güncelleme:

    Teknoloji, sektörler arasındaki sınırları ortadan kaldırdıkça, şirketler de faaliyet alanlarını genişletmek,  iş ortaklarının sayısını artırmak ve sürekli olarak inovasyon çalışmalarına kaynak ayırmak zorunda kalıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Birbiriyle konuşan makinelerin üretim yaptığı, lojistik hizmetlerin mükemmelleştiği, yapay zekanın pazarlamayı kişiselleştirmeye yardımcı olduğu bir dünyada, yeni nesil bir ekonomi anlayışı doğmuş durumda. Bu da, akıllı sistemler, işbirlikleri ve kesintisiz bir biçimde AR-GE çalışması gerektiriyor.

    Ülkemizde akıllı sistemlere büyük yatırım yapan kuruluşların başında Zorlu Grubu geliyor. Tekstilden, teknolojiye; enerjiden inşaata ve madenciliğe kadar çok geniş bir yelpazede faaliyet gösteren Zorlu Grubu vizyonunu “geleceğin akıllı dünyası için katma değerli servisler üreten bir global grup haline gelmek” cümlesiyle tanımlıyor.

    Katma değerli servisler üreterek yeni nesil ekonomideki payını artırmayı planlayan Zorlu Grubu akıllı dönüşüm çerçevesinde; akıllı ürünler, akıllı evler ve akıllı kentler için ürünler geliştiriyor. Ayrıca, geleceğin akıllı dünyasını şekillendirecek önemli hammaddelerden biri olan nikeli katma değerli hale getirerek elektrikli otomobillerde ve enerjinin depolanmasında da kullanılacak hale getirmek için yatırımlar yapıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Akıllı Hayat 2030”

    4-9 Eylül 2019 tarihlerinde Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenen dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı olan IFA’da Türk kuruluşlar da gövde gösterisi yaptı. Dev bir alanda akıllı ürün ve hizmetlerini sergileyen Zorlu Holding’in CEO’su Ömer Yüngül ve Vestel ekibinden şirketin “Akıllı Hayat 2030” projesi kapsamında geliştirdiği yeni ürünler hakkında bilgi aldık.   Pek çoğu dünyada ilk ve tek kez Vestel tarafından gerçekleştirilen bu yeni tasarımlar, fuarı gezenlerin de ilgi odağı oldu.

    Türk şirketler yeni nesil ekonomiye geçtikçe, katma değerimiz artıyor

    20 yıldır aralıksız ihracat şampiyonluğunun sırrı kesintisiz inovasyonda

    Ömer Yüngül, sözlerine “Zorlu Holding 65 yılı aşkın bir süredir teknoloji ve inovasyondan beslenen bir kurum olarak Türkiye için değer yaratan yenilikçi işlere imza atmayı sürdürüyor. Katma değerli üretim anlayışıyla ile 155 ülkeye gerçekleştirdiği ihracat ile Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi olmayı sürdürüyor”  cümlesiyle başladı.

    Yüngül 16 bini aşkın çalışanı ve Dünya çapındaki 8 Ar-Ge merkezindeki 1600 mühendisiyle  katma değerli ürünler üreten Vestel’in kendi alanında 20 yıldır kesintisiz olarak ihracat şampiyonu olduğunun altını çizdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Akıllı Hayat 2030 “vizyonu çerçevesinde Vestel City’i Türkiye’de Endüstri 4.0’a geçişi tamamlayan ilk fabrika yapmayı hedefledikleri söyleyen Yüngül, robotların ve insanların birlikte çalıştığı Vestel City’de üretimden tedarik zincirine kadar uzanan büyük bir akıllı dönüşüm yaşandığını anlattı.

    Türk şirketler yeni nesil ekonomiye geçtikçe, katma değerimiz artıyor

    155 ülkede “Made in Turkey” akıllı ürünler

    IFA 2019’da Vestel’in sergilediği yapay zeka bağlantılı ürünler büyük ilgi gördü.  Dünyanın en az enerji ve su tüketen ürünleri, otomatik deterjan siparişi veren çamaşır makinesi, vakum aparatıyla gıdaların ömrünü uzatan buzdolabı, sesle kontrol edilebilen buzdolabı, fırın, bulaşık makinesi gibi akıllı ürünlerle Zorlu Grubu  yeni nesil ekonomiye hazır olduğunu da ortaya koymuş oldu.