hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yazarlar

    Prof. Dr. Murat Ferman
    Prof. Dr. Murat Ferman

    Seçime çeyrek kala...

    Seçimlere sayılı gün kala eko-politik yöneliş ve gelişmelerin yüksek tempo kazandığını görüyoruz. Seçim İklimi koşul ile beklentilerinin tüm renkleri ile yaşandığı ve piyasa spekülasyonlarının; hemen manipulasyon düzlemine “rahatça taşınabildiği” günleri yaşıyoruz. Mahalli idareler bazında olsa da, bu seçimin; ekonomik gidişatta bir milat/sandık sonrası beklenti havasını hakim kıldığı görülüyor.

    Devamını Oku17.03.2024
    Tüm Yazıları
    Reha Erus
    Reha Erus

    Türk dizili paskalya yumurtası

    Aslında bugün aklımda bir başka yazı konusu vardı. Ancak dün gece Roma’dan arkadaşım Alessandra Buffa’nın attığı resim bana ‘Pes vallahi’ dedirtti.

    Devamını Oku14.03.2024
    Tüm Yazıları
    Sercan Şipka
    Sercan Şipka

    Satranç Boksu nedir?

    Satranç boksu hem bilek hem beyin gücü ister. Satranç ve boks sporunun bir araya gelmesi ile meydana gelen fiziksel güç, zeka, cesaret ve strateji yetenekleri gerektiren mükemmel bir spor branşıdır. Satranç boksörleri bu sporun felsefesini bir hayatta kalma mücadelesi olarak ifade eder. Bu sporda başarılı olmak için sadece çok iyi boksör veya sadece çok satranç oyuncusu olmanız yeterli olmaz. Başarılı olmak için her iki sporu da dengeli bir şekilde götürebiliyor olmanız oldukça önemlidir.

    Devamını Oku20.02.2022
    Tüm Yazıları
    Vedat Karabulut
    Vedat Karabulut

    Dijital Reklam dünyası, büyük bir dönemece yaklaşıyor!

    Tüketicilerin veriler üzerindeki şeffaflık ve kontrol talepleriyle birlikte, geniş kapsamlı mevzuat değişiklikleri gizlilik ortamını yeniden şekillendiriyor. Özellikle 2024'ün ikinci yarısında planlanan Chrome'un üçüncü taraf çerez desteğini sonlandırma gibi platform güncellemeleri, işletmelerin pazarlama hedeflerine ulaşmak ve büyümek için kalıcı stratejilere yönelmelerini gerektiriyor. Bu sürecin bir de yapay zeka gibi yeni teknolojilerin hızlı evrimi eklenince, pazarlamacılar için değişim kaçınılmaz hale geliyor.

    Devamını Oku07.03.2024
    Tüm Yazıları
    Duygu Merzifonluoğlu
    Duygu Merzifonluoğlu

    İstinye Park’ta yeni sergilenecek eser belli oldu..

    Geçtiğimiz ay özel bir yemeğe davetliydim. Masada hem gazeteciler hem Orjin Sanat hem de Bozlu Art Project’ten davetliler vardı. Davetin nedeni ise İstinye Park’ta sergilenmeye başlanan sanat eserleriydi.

    Devamını Oku26.02.2024
    Tüm Yazıları
    Çiğdem Öztabak
    Çiğdem Öztabak

    Bilgi Odaklı İtibar ve Girişimcilik

    Kars'ta doğan ve genç yaşlarda İstanbul'a gelerek mühendislik eğitimi alan Fırat Demirel, üniversite hayatında yazılım ve teknolojiyle iç içe bir yol çizmiş. Büyük telefon operatorü şirketindeki deneyimleri, onun girişimcilik ekosistemine adım atmasına ve teknoloji yazarlığına yönelmesine ilham kaynağı olmuş. Fırat Demirel ile lider iletişimi, lider hikayeleri ve bilgi odaklı itibar yaratmak ile yeni kitabı “ Süreyya Ciliv: Global İş Dünyasında Sıra Dışı bir lider” kitabı ile ilgili konuştuk.

    Devamını Oku26.02.2024
    Tüm Yazıları
    Esra Öz
    Esra Öz

    Prof. Dr. Polat Dursun: HPV kadınların korkulu rüyası olmasın

    Kadınlar kendi sağlıkları olduğu zaman ihmal edebiliyorlar. Bu nedenle özellikle rutin kontrollerini aksatmamaları hayati önem taşıyor.

    Devamını Oku02.12.2023
    Tüm Yazıları
    Uğur Hakan Hacıoğlu
    Uğur Hakan Hacıoğlu

    İlelebet, Payidar Cumhuriyet – Turan Manafzade’den Türkiye 100

    Göklerin maviliklerinde kanatlarıyla süzülen bir martı gibi yahut ormanın derinliklerinde yaprak hışırtılarını her adımında hisseden bir geyik gibidir özgürlük… Martı kadar gösterişli süzülürken gökyüzünde, bir geyiğin ormanın derinliklerinde her hareketi dinlemesi kadar tedirgindir. Özgürlüğü kıymetli kılan türlü betimlemelerin dışında her daim insan için önem ifade etmesidir. İnsanlık kimi zaman toplumsal karmaşanın içinde özgürlüğün kelime anlamından uzaklaşıp onu unutsa da şunu bilmelidir ki özgürlük ona her zaman gereklidir.

    Devamını Oku29.10.2023
    Tüm Yazıları
    Nilgün Mıhçıoğlu
    Nilgün Mıhçıoğlu

    Herkese hitap eden şehir Londra!

    Yeni yerler keşfetmeyi seven birini en çok etkileyebilecek şehirlerden biri kuşkusuz Londra. Hızlıca birkaç günde gezip “gördüm bitti” diyemeyeceğiniz, her düşünceye ve yaşam tarzına hitap eden, döndüğünüz anda özlemeye başladığınız bir şehir. Tarihi mekanları, insana kendini cennette hissettiren kocaman parkları, değişik kültürlere ev sahipliği yapan mahalleleri, gece hayatı, alışveriş noktaları gibi deneyimlemeniz gereken yüzlerce şey var. Londra’da gezilecek yerleri, yapılacak etkinlikleri anlatmak için sayfalar yetmez. Bu nedenle bu yazımda, 5 günlük bir gezi programına sığabilecek, Londra’nın en çok görülmesi gereken yerlerini paylaşmak istedim.

    Devamını Oku27.10.2023
    Tüm Yazıları
    Fırat Öklü
    Fırat Öklü

    Pilates ve doğru bilinen yanlışlar, yanlış bilinen doğrular

    Bu yazımda bana en çok sorulan soruları ve pilatesle ilgili yanlış bilinenleri cevaplamak istiyorum soru cevap şeklinde olacak en çok sorulan sorulardan başlıyorum

    Devamını Oku29.09.2023
    Tüm Yazıları
    Fatoş Karahasan
    Fatoş Karahasan

    Katma değerli turizme büyük katkı: İncili Gastronomi Rehberi

    Pandemi sonrasında canlanan turizm sektöründe küresel çapta büyük bir rekabet yaşanıyor. Dünyanın her yanında kentler ve ülkeler üst gelir grubu ziyaretçilere çekici gelecek “deneyimler” sunmak için yarışıyorlar. Deniz, güneş, kumsal ve “her şey dahil” benzeri tatil programlarının yanı sıra, kültür ve özellikle de gastronomi turlarına olan talepte de büyük bir artış gözlemleniyor.

    Devamını Oku31.07.2023
    Tüm Yazıları
    Serhan Karasu
    Serhan Karasu

    Köpeklerde havlamayı engelleme

    Köpeklerin havlama nedenlerinden sonra bu nedenler doğrultusunda olası çözüm önerilerine geldi sıra. Bu önerileri de geçen yazıdaki havlama çeşitlerine göre ayırmak en doğru yol olacaktır.

    Devamını Oku24.07.2023
    Tüm Yazıları
    Miray Öncü
    Miray Öncü

    Yüzeyin altında: Sharm El Sheikh'te su altı dünyasının gizli hazinelerini keşfetmek

    "Dalışın Haccı", "Barışın Kenti", "Sıcak kumların efendisi" ve bunun gibi birçok tabirin baş kahramanı, Sharm El Sheikh’in son dönemlerde popülerliği iyice arttı ve tatilcilerin yeni gözdesi oldu. Rotalar su altı dünyasını keşfetmeye doğru dönerken, bu muhteşem yere bu hafta birlikte gidelim istedim.

    Devamını Oku16.06.2023
    Tüm Yazıları
    Dr. Fevzi Özgönül
    Dr. Fevzi Özgönül

    Kurban Bayramı yaklaşıyor, Kurban etini nasıl pişirmeliyiz?

    Kurban etini, çatal bıçak gibi delici bir gereçle karıştırmayın yoksa etin içerisindeki su, fazlası ile dışarı çıkar böylece etin hem tadı hem de besin değeri kaybolur.

    Devamını Oku15.06.2023
    Tüm Yazıları
    Doç. Dr. Mustafa Gündoğar
    Doç. Dr. Mustafa Gündoğar

    Diş Hekimleri Günümüz Kutlu Olsun…

    Bugün bizler için özel bir gün olan Diş Hekimleri Günüdür. Türkiye'de ilk diş hekimliği okulunun kurulduğu gün kutlanmaya başlanan Diş Hekimleri Günü, daha sonraları Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası kapsamında kutlanmaya başlanmıştır. Ülkemizde sağlık alanında Diş hekimleri her konuda ön saflarda yer almış ve almaya da devam etmektedir. Bu mesleğe kendini adamış, işini hakkıyla yapan tüm Diş Hekimlerimizin günü kutlu olsun.

    Devamını Oku22.11.2022
    Tüm Yazıları
    Prof. Dr. Derya Uludüz
    Prof. Dr. Derya Uludüz

    Doğduğunuz mevsim zihin sağlığınızı nasıl etkiliyor?

    Eğer yaz çocuğuysanız kendinizi anlatırken “sıcakkanlı ve pozitif” tanımlamasını cümlenizin bir köşesine iliştirebilirsiniz ya da kışın dünyaya gelmiş biriyseniz “soğuk ve mesafeli” duruşunuzu nedense doğduğunuz mevsime atfedersiniz. Bunların hepsi genel geçer söylemler olsa da doğduğunuz mevsimlerin zihin sağlığınızı etkilediği bilimsel çalışmalarla da kanıtlanmış bir gerçek.

    Devamını Oku03.11.2022
    Tüm Yazıları
    Defne İnce
    Defne İnce

    Sonbahar Rotaları

    Sıcakların azalıp denize veda zamanının geldiği sonbaharda başlayan yağmurlarla doğada zaman geçirmek çok kıymetli. Renkten renge giren yapraklar,yağmurdan sonra oluşan toprak kokusu,havadaki tertemiz oksijen…

    Devamını Oku01.10.2022
    Tüm Yazıları
    Dr. Selda Öktem
    Dr. Selda Öktem

    Eklem kireçlenmesi

    Eklem kireçlenmelerinin görülme sıklığı yaşla birlikte artar mı?

    Devamını Oku25.07.2022
    Tüm Yazıları
    Dilay Ağaoğlu
    Dilay Ağaoğlu

    Tuna’nın Nostaljik Şehri Budapeşte

    Macaristan’ın başkenti Budapeşte, olağanüstü mimarisi, doğal güzellikleri, leziz tatları ve sahip olduğu termal kaynaklarıyla kalbinizi fethediyor.

    Devamını Oku24.05.2022
    Tüm Yazıları
    Mine Ayman
    Mine Ayman

    25 Nisan haftasında burçları neler bekliyor?

    Merhaba, haftaya kafamız oldukça karışık ve yorgun bir şekilde başlayabiliriz. Yaklaşan Güneş Tutulmasının etkilerini hayatımızda yoğun bir şekilde hissedebilir, beklenmedik ve hayatımızı değiştirecek gelişmeler yaşayabiliriz.

    Devamını Oku25.04.2022
    Tüm Yazıları
    Ceren Alican
    Ceren Alican

    Sahra Çölü'ne açılan kapı Fas

    Kuzey Afrika’nın en otantik, en güzel ülkesi Fas. Bazen kaotik, bazen içinden çıkılamayacak kadar karışık, hatta bazen “daha fazla devam edemeyeceğim” dedirtecek kadar zor. Aynı anda bir o kadar heyecanlı, sürprizlerle dolu, alışılmışın dışında. Ve çok güzel.

    Devamını Oku24.04.2022
    Tüm Yazıları
    Yonca Özge Çallı
    Yonca Özge Çallı

    Paris Moda Haftası’na gittim !

    Dünyanın en prestijli moda haftalarından biri olan Paris Moda Haftası tüm ihtişamı ile gerçekleşti. Şehir merkezi başlı başına bir defile alanı gibiydi. Dünya çapındaki ünlüler, influencerlar, moda editörleri, modeller, meraklılar herkes şehirde en havalı ve tarz kıyafetler içinde salınarak geziyorlar, içerik üretiyorlar ve bir defileden diğer bir defileye koşuyorlardı.

    Devamını Oku10.03.2022
    Tüm Yazıları
    Arif Kalem
    Arif Kalem

    Dünyayı saran ağ

    Belki siz daha önce deneyimlemişsinizdir ama benim bilgisayar ile imtihanım 90’lı yılların ortalarında oldu. Evimizde henüz bir bilgisayar yoktu lakin mahallemizde çok küçük bir internet kafe açılmıştı.

    Devamını Oku03.11.2021
    Tüm Yazıları
    Opr. Dr. Cem Payaslı
    Opr. Dr. Cem Payaslı

    Rinoplasti nedir?

    Bu yazımda en çok soru aldığım konulardan bir diğeri olan burun estetiğiyle ilgili yazmak istedim. En çok talep edilen estetik operasyonların başında gelen burun ameliyatlarıyla (rinoplasti) ilgili söyleyebileceğim en güzel cümle “Küçük değil, doğal burun güzeldir.”

    Devamını Oku27.09.2021
    Tüm Yazıları
    Fem Bozdağ
    Fem Bozdağ

    Yıkıcı mı Yapıcı mı?: Fütürizm

    İtalyan şair Filippo Marinetti tarafından 1909 yılında yazılan Fütürist Manifesto ile ortaya çıkan Fütürizm (Gelecekçilik) akımı, temelinde sanat tarihinde yer alan tüm geçmiş akımlara karşı çıkar. Savaş, şiddet ve başkaldırıyı destekleyen Fütüristler için kütüphane ve müze gibi tarihin önemli belgelerini muhafaza eden kurumlar birer mezarlıktır.

    Devamını Oku10.09.2021
    Tüm Yazıları
    Emrah Ceylan
    Emrah Ceylan

    “Ekonomik Reçete: Finansal Yeniden Yapılandırma (FYY)”  

    Banka ve finansal kurumlara olan kredi borçlarını ödemeye niyetli olan, ancak gelir-gider dengesi bozulduğu için edimlerini yerine getiremeyen müşterilerin geri ödeme yükümlülüklerini yerine getirebilmelerine imkân verilmesine yönelik “Finansal Yeniden Yapılandırma (FYY)” uygulaması, ihtiyacı olan firmalar için hayati önemdedir.

    Devamını Oku26.07.2021
    Tüm Yazıları
    Uzman Psikolog Irmak Atak
    Uzman Psikolog Irmak Atak

    Bilinçli farkındalıkla yemek

    Bilinçli farkındalığı, en basit haliyle, anda kalabilme sanatı olarak tanımlayabiliriz. Zihnimizin geçmiş ya da gelecekle değil, içinde bulunduğumuz anda olması anlamına gelmektedir. “Keşke öyle yapmasaydım” ya da “istediğim gibi bir iş bulabilecek miyim” diye düşünürken, yaşadığımız an elimizden akıp gider; hakkını vererek yaşamayı unutmuş oluruz. Bu durumun bir sürü olumsuz sonucu vardır. Biz şu an için yemek yeme alışkanlığımıza odaklanalım. Ne yediğimizin, ne kadar yediğimizin farkına bile varmadığımız onca öğünü şöyle bir değerlendirelim.

    Devamını Oku15.05.2021
    Tüm Yazıları
    Alper Tüydeş
    Alper Tüydeş

    Alakargaların ilginç dünyası

    Ülkemizde oldukça yaygın olan Alakargalar son dönemlerde kaydedilen taklit videoları ile gündemde. Öyle ki birkaç ay önce Datça’da kedileri için balkona mama bırakan Neslihan Orancı’yı kedi taklidi yaparak kandırmaya çalışan bir Alakarga’yı twitter’dan paylaşınca baya ses getirmişti.

    Devamını Oku13.04.2021
    Tüm Yazıları
    Kısa Kes - Serap Aykut
    Kısa Kes - Serap Aykut

    "İhtiyar Heyeti"

    Bugün, 40 yaş üstü erkeklerin çoğunlukla dert edindiği bir meseleyi ele almak istiyorum.

    Devamını Oku11.04.2021
    Tüm Yazıları
    Can Gürel
    Can Gürel

    Küresel ödeme ağına yeni kripto para dahil oldu

    Kredi kartı devi Visa, 60 milyon işletmeden oluşan küresel ödeme ağına stabil kripto para USDC’yi dahil ediyor.

    Devamını Oku15.12.2020
    Tüm Yazıları
    Kıvanç Ünal
    Kıvanç Ünal

    Dijitalde Akıllı Marka Stratejileri Yaratmak

    Marka yaratma konsepti kullanıcıların değişen alışkanlıklarıyla birlikte günümüz çağında yeniden tasarlanması gereken süreçlerden biri haline geldi. Eskiden marka yaratmak, markanızın sadece görünür olması ve satış öncesi ile satış sonrasındaki müşteri deneyiminden ibaretken, artık markanızın varlığı ve devamlılığı birçok farklı etkene bağlı.

    Devamını Oku21.10.2020
    Tüm Yazıları
    Doç. Dr. Taha Özyürek
    Doç. Dr. Taha Özyürek

    Süt dişlerine dolgu yaptırmalı mıyız?

    Bu yazımızda birçok anne babanın nasılsa süt dişi düşecek ve yerine yenisi çıkacak dediği ve önemsemediği süt dişlerinde meydana gelen çürükleri tedavi ettirmeli miyiz? sorusunu cevaplamaya çalıştım. Yazıma başlamadan önce Giresun’da meydana gelen sel ve heyelan faciasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yararlılara ise acil şifalar diliyorum.

    Devamını Oku24.08.2020
    Tüm Yazıları