hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Hakan Çelik Hakan Çelik

    Binali Yıldırım

    19.05.2016 Perşembe | 11:32Son Güncelleme:

    Binali Yıldırım gibi bu kadar büyük iş başarmış, saygın ve duruşu olan siyasetçi, “düşük profil” tartışmasına sokulacak insan değildir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım bu alanda şimdiye kadar görev yapmış en başarılı siyasetçi. Cumhuriyet tarihimizdeki ulaştırma ve altyapı projelerinin tamamı kadar bir çalışmayı neredeyse 10 yıllık zaman dilimine sığdırdı. Kendisini uzun zamandır tanırım.

    Milliyetçi ve muhafazakar değerleri benimsemiş bununla birlikte demokrat kimliği çok güçlü bir insandır. Hoşgörüsü ve mizah duygusu yüksektir. Eleştirileri not eder ve mutlaka düzeltme yoluna gider.

    Farklı toplum kesimleriyle de önyargısız ve sıcak diyalog kurar. Bunu, İzmir’de sürdürdüğü seçim kampanyası sırasında da gösterdi. Ciddi rekabet içinde olduğu CHP’lilerin bile takdirini kazandı. İzmir’de belediye başkanlığı adaylığı için mahalle mahalle dolaşırken memleketi Erzincan’ı ihmal etmedi Binali Bey. Her fırsatta Doğu ve Güneydoğu illerini ziyaret etti. Zira bu bölgenin kalkınmasında Ulaştırma Bakanlığı’nın altyapı projelerinin hayati önemi var.          

    Nerede bir proje varsa mutlaka yakında bir yerde Binali Yıldırım vardır. Nitekim Türkiye’nin son dönemdeki dev altyapı hamlelerinin neredeyse tamamında onun imzasını görüyoruz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakıyorum projelerden bazılarına; Bölünmüş yol ve otoyol çalışmaları, Marmaray, Yüksek Hızlı Tren, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü...

    Bu işlerin çoğu imkansız gibi gösteriliyordu. Oysa tamamı bitti ya da bitmek üzere.

    Bu kadar büyük projeyi aynı anda yapabilen kaç ülke var?

    Binali Yıldırım 1990’lı yıllarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde görev yaptığı dönemde bu alandaki çalışkanlığını ortaya koymuştu. İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi (İDO) o dönemde dünya standartlarında deniz içi taşımacılığın ilk adımlarını atmıştı. Binali Yıldırım ve Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşlığı ve yakın dostluğu 1990’lı yıllara uzanıyor. Binali Yıldırım o dönem İstanbul’un kronik ulaşım sorununu çözmek adına bir dizi önemli hamle gerçekleştirmişti.

    Binali Yıldırım, bir süre bulunduğu İskandinav ülkelerini, Çin, Japonya ve Güney Kore’yi çok iyi bilen, kalkınma ve büyüme modellerini titizlikle incelemiş bir isim. Ölçek ekonomisine hakimiyeti ve uluslararası gelişmeleri çok yakından izliyor olması onu öne çıkaran avantajlar arasında.

     Türkiye’de belli bir başarı göstermiş ve öne çıkmış herkes gibi Binali Yıldırım da belden aşağı saldırıların hedefi oluyor. Farklı dönemlerde ailesiyle ilgili yapılan yayınlar, ortaya atılan iddialar bir karalama kampanyasına dönüştürülmek istendi. Fakat kamuoyu bunlara itibar etmedi. İşine konsantre olmuş, çalışkan ve siyasi etik normlarına özen gösteren bir siyasetçinin önünü kesmek, siyasi hasımlarının ya da Türkiye ile ilgili hesabı olan kesimlerin işi olmalı diye düşünüyorum.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şunu söyleyeyim; Binali Yıldırım gibi bu kadar büyük iş başarmış, saygın ve duruşu olan siyasetçi, “düşük profil” tartışmasına sokulacak insan değildir. Yeni dönemde alacağı görevi en iyi şekilde yapacağına kuşkum yok.