hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Haymi Behar
    Haymi Behar

    Haymi Behar

    cnnturk.com yazarı

    tüm yazıları

    “Boşa giden” gösterimler gerçekten de boşa mı gidiyor?

    Son birkaç yıldır dijital pazarlama ve reklam profesyonellerinin gündeminde neredeyse kişiselleştirilmiş reklam hedeflemesi yapmak, bütçenin verimli kullanılması ve boşa gitme kaygısı geliyor. Peki boşa gittiği düşünülen gösterimler gerçekten de boşa mı gidiyor?

    Devamını Oku15.05.2018

    Global markalardan dijital itibarları için önemli oluşum

    Coca Cola, eBay, Mastercard, P&G, Unilever gibi dev markalar, marka değerlerini ve itibarlarını korumak, dijital reklamlarda sahtekarlık önlemek, uygunsuz içeriklerle yan yana gelmemek adına Mobil Pazarlama Derneği’nin (MMA) önderliğinde SAVE girişimine imza attı. Girişim, özellikle son yıllarda yaşanan olaylar göz önüne alındığında pazarlama dünyası için oldukça sevindirici bir gelişme olarak görülmeli.

    Devamını Oku04.05.2018

    Sorumlu reklamcılık devri

    Markalar çevreci ürünler ve ekolojik dengenin korunmasına yönelik politikalar geliştirmenin yanı sıra son yıllarda sosyal sorumluluk projelerine ve toplumsal cinsiyet eşitsizliği üzerine eğilmeye başladılar. Marka iletişiminin bu yönde değişmesinde markaların kendi içinde harekete geçmesinin dışında tüketicilerin birçok bilgiye internet aracılığıyla daha hızlı ulaşarak bilinçlenmesi ve taleplerini de markalara daha etkili bir şekilde iletebilmesi geliyor.

    Devamını Oku09.04.2018

    Markaların kitlelere ulaşmasının eşsiz yolu: Müzik

    Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali’nde dünün en önemli konularından biri müzik ve marka arasındaki ilişkiydi.

    Devamını Oku22.06.2017

    Devir artık hikaye anlatma devri değil, hikaye yaratma devri

    Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali’nde günün öne çıkan konusu reklamcılık ve hikaye anlatımı oldu. Reklamverenler artık, geleneksel reklamcılık yöntemlerinden ziyade fark yaratan, kullanıcı veya tüketiciyi hikayenin yaratıcısı olarak konumlandırmanın peşinde.

    Devamını Oku20.06.2017

    Adına Yapay Zeka desek de yapabilecekleri oldukça gerçek

    Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali’nde günün öne çıkan ve ilgi çekici olduğunu düşündüğüm konularının başında yapay zeka (AI) geliyor. Önümüzdeki 45 yıl içinde insanların yaptığı her şeyin, yapay zeka yöntemiyle robotlarca da yapılabileceği konuşuluyor.

    Devamını Oku19.06.2017

    Cannes'da inovasyon, marka ve yaratıcılık ilişkisi konuşulacak

    Alibaba Grup’un ana sponsoru olduğu Lions İnovasyon 19-20 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bu iki günlük etkinlik, 'big data'nın ve teknolojinin, yaratıcılık konusunda nasıl bir görev üstlendiği üzerine odaklanıyor. Yaratıcı fikirlerle ortaya çıkan girişimler ve ürünlerle büyük teknoloji sağlayıcıları bu etkinlikler boyunca bir araya gelecek.

    Devamını Oku17.06.2017

    Cannes Yaratıcılık Festivali başlarken

    Bu yıl 64.’sü düzenlenen Cannes Uluslararası Yaratıcılık Festivali, reklam, iletişim, yaratıcılık ve eğlenceye dair oldukça doyurucu bir programla karşımıza çıkıyor. 17-24 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek festivalle ilgili en önemli konuları cnnturk.com’daki yazılarımla ve zaman zaman CNN Türk Facebook hesabından gerçekleştireceğim canlı yayınlarla sizlerle paylaşacağım.

    Devamını Oku12.06.2017