hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Haymi Behar Haymi Behar

    Cannes Lions öncesi "Korkusuz Kız" üzerine

    02.06.2017 Cuma | 15:44Son Güncelleme:

    Bu yıl Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali'nin favorilerinden biri kadınların eşitlik mücadelesinin sembolü Korkusuz Kız (Fearless Girl) heykeli olacak gibi görünüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Korkusuz Kız Uruguaylı sanatçı Kristal Visbal tarafından McCann NY ajansının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü siparişi üzerine üretildi. Heykel, tepe yönetiminde kadın sayısı yüksek olan şirketlerin finansal performansının daha iyi olduğunu vurguluyor. Global şirketlerde, finans sektöründe ve genel olarak toplumda cinsiyet eşitliği talebini güçlü bir sesle dile getiriyor.

    Korkusuz Kız heykeli finans sektörünün ikonu "Saldıran Boğa" heykelinin karşısına konuldu. Bu sembolik hareket çok tartışma yarattı.

    Cannes Lions öncesi Korkusuz Kız üzerine

    Korkusuz Kız heykelinin siparişini cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek isteyen SSGA bankası verdi. Sizce de ironik değil mi?

    Bu çelişkiye dikkat çekmek için gerilla bir sanatçı, Alex Gardega ansızın kızın bacağına işeyen "üstünkörü köpek" heykelini yerleştirdi.

    Cannes Lions öncesi Korkusuz Kız üzerine

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tüm bun gelişmeler toplumsal sorunların bronz heykeller üzerinden tartışıldığı bir platform ortaya çıkardı. Korkusuz Kız'a gösterilen yoğun ilgi nedeniyle New York Belediyesi heykelin 8 Mart 2018'e kadar yerinde kalmasına karar verdi. 

    Tüm bu yaşananlar Korkusuz Kız'ı 2018'in en güçlü Altın Aslan adayları arasına soktu.