hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Haymi Behar Haymi Behar

    Cannes Yaratıcılık Festivali başlarken

    12.06.2017 Pazartesi | 14:18Son Güncelleme:

    Bu yıl 64.’sü düzenlenen Cannes Uluslararası Yaratıcılık Festivali, reklam, iletişim, yaratıcılık ve eğlenceye dair oldukça doyurucu bir programla karşımıza çıkıyor. 17-24 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek festivalle ilgili en önemli konuları cnnturk.com’daki yazılarımla ve zaman zaman CNN Türk Facebook hesabından gerçekleştireceğim canlı yayınlarla sizlerle paylaşacağım.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçtiğimiz yıl Cannes Lions’a, 100 ülkeden 15 bin insan ziyaret etmişti. Bu yıl katılımın artması beklenen festivalde 150’den fazla ufuk açıcı konuşma yapılması planlanıyor.

    Festival etkinlikleri temelde 3 ana kategoriye ayrılmış durumda. ‘Cannes Health’ başlığıyla 17-18 Haziran’da gerçekleştirilecek etkinlikler, ilaç ve sağlık iletişimiyle gerçekten hayat değiştiren yaratıcılığa odaklanacak. ‘Lions Innovation’ başlığıyla 19-20 Haziran’da yapılacak etkinlikler, veri, teknoloji ve birbirinden ilginç fikirlerle start-up’lardan yatırımcılara, reklamcılardan kodlayıcılara kadar bugünün teknolojileri ile geleceğe yönelik projeksiyonları kapsayacak. ‘Lions Entertainment’ başlığıyla 21-22 Haziran’daki etkinlikler, TV yöneticilerinden film yapımcılarına, oyun tutkunlarına kadar eğlence sektörünün parçası olan birçok profesyoneli ve sektör meraklılarını bir araya getirecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ‘Lions Entertainment’ kapsamında Doğan TV Holding Reklam ve Satış Grup Başkanı Tankut Karahan, “Yeni Türk Lokumu: Dramalar ve Formatlar” başlıklı konuşmasıyla eğlence sektörü profesyonelleri ve katılımcılara hitap edecek.

    Cannes’ın ünlü konukları

    Geçtiğimiz yıl festivalde Meksikalı yönetmen Alejandro Gonzales Inarrıtu, ünlü oyuncu Gwyneth Paltrow, Will Smith ve Usher’ı görmüştük. Bu yıl ise ünlü tiyatro sanatçısı ve ödüllü aktör Sir Ian McKellen, şarkıcı Nick Jonas, aktrisler Alicia Silverstone, Mena Suvari ile yönetmenler Peter Berg ve Joe Pytka katılacak.

    Ünlü İngiliz oyuncu ve LGBTİ aktivisti Sir Ian McKellen, festivalin en medyatik konuklarından biri olarak gözlerin en çok üstünde olduğu konukların başında gelecek gibi görünüyor.