hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    4 gol yiyen Fenerbahçe defansı "yok hükmündeydi"

    4 gol yiyen Fenerbahçe defansı yok hükmündeydi
    expand

    Fenerbahçe kurgusuyla sezonun en iyi takım savunması yapan ekibi. Bu özelliği sayesinde ikinci yarıya 40 puanla başladı. Yani gol atamasa bile gol yemedi. Takım savunması kurgusunda en gerideki en önemli parça ise Danimarkalı oyuncu Kjaer'di. İşte bu maçta en çok aranan isim oldu. Kjaer'in yanısıra sağ ve sol kanattaki Gökhan Gönül ve Hasan Ali Kaldırım'ın da olmaması defansı daha da aksattı. Beklenmedik şekilde ilk yarım saatte Fenerbahçe kalesinde iki net pozisyon buldu Antalyaspor, hezimetin habercisi gibiydi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşlemeyen bir orta saha, topu ileri götürmekte zorlanan Fenerbahçe, gitse bile top tutulamayınca ve duran toplardan da yararlanamayınca kötü senaryo geliyordu. Caner Erkin'in kornerinde topu sıyıran kafa ve ayakların kaleyi topu atamaması sonrası ilk gol geldi.  Eto'o bitirdi, maçın 1-0 olduğu dakikalarda taraftar Volkan'ın da gününde olmadığını anlamaya başlıyordu.

    İkinci yarı ise şartların getirdiği bir değişiklikle başladı. Ozan Tufan'ın yerine Van Persie oyuna dahil oldu.  Ancak aşının tutmayacağı belliydi. Zira FB'de sorun topun ileriye gitmesinden çok, ileri de tutulamamasıydı.

    Fenerbahçe, top ileri gitmeyince pozisyonda bulamadı. Aksine orta sahadaki defans gücü düşünce zaten kötü olan defans hattı daha da zorlandı. Antalyaspor bir anda iki gol daha buldu. Kolaydı, çünkü zaten orta sahayı kolayca geçiyordu Eto'o ve arkadaşları. O dakikalarda Fenerbahçe kale önündeki Alves, Kadlec ve kaleci Volkan Demirel, "yok hükmünde" gibiydi.

    Fenerbahçe için beklemesi gereken an ise, dakika 84'de geldi. Eğer Fenerbahçe savunması bu dakikaya kadar hata yapmayıp 3 gol yemeseydi, duran top şansı her zaman olacaktı.  Kazanan takıma gelince; Antalyaspor takım defansı üst düzey bir noktaya getirmiş bir görüntü çizdi.  Duran toplar dışında neredeyse pozisyon vermedi. Son dakikadaki atak, Antalya takım kondisyonunun da üst düzeyde olduğunu gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Antalyasporlu stoper tüm sahayı koşarak geçip Fenerbahçe kalesinde gol atıyordu. Bu Antalya aynı defans disipliniyle oynarsa bir çok takımı yenebilir.  Zira ellerinde bir şekilde gol atabilen Eto'o gibi gerçek bir yıldız var. Bu arada Fenerbahçe, Lig'de 2008 yılından sonra ilk kez kalesinde 4 gol yedi, bunu da hatırlatmak gerek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow