hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Murat Erdör Murat Erdör

    Yaratıcılığınızı geliştirmek mi istiyorsunuz? O halde yaratıcılığınızın sınırlarını zorlayın

    02.07.2018 Pazartesi | 15:50Son Güncelleme:

    Osho; “Yaratıcılık varoluştaki en büyük isyandır. Eğer yaratmak istiyorsan, bütün şartlanmalardan kurtulmak zorundasın. Aksi halde yaratıcılığın kopya çekmekten başka bir işe yaramaz.” diyerek yaratıcılığın olduğu yerde sınırların kaldırılmasının önemini vurgulamıştır. Unutmayın fikirleriniz de en az sizler kadar eşsiz olmalıdır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Var edebilme yeteneği olarak tanımlanan yaratıcılık kavramı, periyodik süreç içerisinde farklı alanlarda önem kazanan bir kavram olarak öne çıkıyor. Birçok düşünürün ilgisini çeken bu kavram, tarihsel süreç içerisinde çok sık bir biçimde ele alınmış ve büyük ilgi görmüş. Osho; “Yaratıcılık varoluştaki en büyük isyandır. Eğer yaratmak istiyorsan, bütün şartlanmalardan kurtulmak zorundasın. Aksi halde yaratıcılığın kopya çekmekten başka bir işe yaramaz.” diyerek yaratıcılığın olduğu yerde sınırların kaldırılmasının önemini vurgulamıştır. Yaratıcılık, içinde bulunulan durumun sınırlarının ötesine geçerek kazanılan bir yeti olarak tarihin her döneminde olduğu gibi günümüzde de giderek önem kazanmaya devam ediyor. Günümüzde yaratıcılık kavramı, dijital dönüşümün de etkisiyle kavramsal açıdan yeni bir evrim sürecini kendi dinamikleri içerisinde oluşturuyor ve geliştiriyor. Peki yeni dünyada yaratıcılığın, yaratıcı olmanın yolları nereden geçiyor?

    Yaratıcılığınızı geliştirmek mi istiyorsunuz O halde yaratıcılığınızın sınırlarını zorlayın

    Yaratıcı bireyler kazanacak

    We Are Social ve Hootsuite tarafından her yıl hazırlanan sosyal medya istatistikleri ve raporu bu yıl “Digital in 2018 in Western Asia” ismiyle yayınlandı. Ocak ayında yayınlanan rapora göre, 81 milyonluk ülke nüfusunun yaklaşık olarak 54 milyonu aktif internet kullanıcısı durumunda. Ayrıca 51 milyon gibi büyük bir dilim ise sosyal medya kullanıyor. Dolayısıyla giderek büyüyen bu dijital alanda, yaratıcılık kavramı da gittikçe önem kazanmaya devam ediyor. Bireysel yeteneklerinin farkında olan ve bu yeteneklerini sürekli geliştiren bireyler dijital dünyanın kazananları olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yol haritanızı belirleyin

    Geleneksel iletişim çalışmalarına ek olarak dijital dünyaya da yönelen ve iletişim çalışmalarını bu mecralarda da gerçekleştirenlerin sayısı hızla artıyor. SEO, display, sosyal medya pazarlama ve mobil pazarlama gibi kavramlar, kitlelere dokunmak için etkili bir güç durumunda. Dijital dünyada geliştireceğiniz yaratıcı stratejiler ile varlığınızı sağlam temeller üzerinde kurabilirsiniz. Ancak öncelikle dijital dünyada yaratıcı olmanız için izlemeniz gereken bir yol haritası ve atmanız gereken birkaç adım gerekiyor.

    Sınırlarınızı kaldırın

    Yaratıcılığınız, kendi sınırlarınızın ötesine geçtiğiniz an daha da pekişecektir. Bireysel yeteneklerinizin farkında olarak, kendinizi keşfederek daha yaratıcı işler yapabilirsiniz. Yaratıcılığınızı ön plana çıkarmak için yeteneklerinizi en doğru şekilde kullanabildiğiniz alanı keşfedin. Bu sayede kendinizi ve yaratıcı düşüncelerinizi ön plana çıkarabilirsiniz.

    Daha yaratıcı fikirlere sahip olun

    Günümüzde dünyanın dijitalleşmesi ve bazı kavramların da dijital dünyada önem kazanması ile birlikte dijital yaratıcılık kavramı da ön plana çıkan kavramlar arasında yerini alıyor. Dijital dünyadaki bütün pazarlama iletişim süreçlerine hâkim olduğunuz takdirde kendiniz veya işletmeniz için daha yaratıcı fikirler üretebilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaratıcılığınızı geliştirmek mi istiyorsunuz O halde yaratıcılığınızın sınırlarını zorlayın

    Hedef kitlenizi iyi tanıyın

    Kurum, kuruluş ve işletmelerin oluşturduğu stratejik planlamalarının odak noktası kuşkusuz olarak hedef kitlelerdir. Dolayısıyla fikirlerinizi hedef kitlenizin ihtiyaçları, istekleri ve beklentileri doğrultusunda oluşturun. Bu beklentiler göz önüne alındığında yaratıcı fikir üretiminiz yere daha sağlam bir biçimde basacaktır.

    Trendleri takipte kalın

    Dijital dünyanın gündemine ayak uydurmak oldukça meşakkatli bir iş olarak öne çıkıyor. Ancak dijital dünyadaki başarının sırrı ise yine trendleri doğru takip etmek ve okumaktan geçiyor. Trendler ile birlikte öngörünüz de gelişecektir. Bu durumdan dolayı fikirleriniz gündemi takip eden, güncel bir yapı ile hedef kitle karşısına çıkan fikirler olarak size veya işletmenize katkıda bulunacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fikirleriniz en az sizler kadar eşsiz olmalı

    Geleneksel ve dijital iletişim dünyasının en büyük problemlerinden birisi de kopyala ve yapıştır sorunu. Özgünlüğü körelten, orijinalliğe ve yenilikçi anlayışa zarar veren bir sorun olarak karşımıza çıkan bu durumu aşmak sadece özgün, orijinal ve yenilikçi fikirleri ile mümkün. Dolayısıyla fikirleriniz de en az sizler kadar eşsiz olmalı.