hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Doç. Dr. Mustafa Gündoğar Doç. Dr. Mustafa Gündoğar

    Diş implantı yaptırmadan önce bilmeniz gereken 5 önemli madde!

    31.08.2020 Pazartesi | 10:56Son Güncelleme:

    Gelişen teknolojiyle birlikte günümüzde eksik dişleriniz implant yöntemiyle kısa sürede tedavi edilebilirken, yanındaki diğer dişleriniz de hiçbir şekilde zarar görmüyor. İmplant konusunda halkımız arasında pek çok yanlış inanış bulunmaktadır. Bu haftaki yazımda implant yaptırmadan önce bilmeniz gereken 5 önemli maddeyi sizlerle paylaşacağım.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1) İmplant uygulamasında önemli olan ve başarıyı etkileyen en önemli faktörlerden birisi kemik yapısıdır. Hastalarımız implant için uygun bir kemik dokusuna sahip olmalıdır. Eğer diş eksikliği olan bölgedeki kemiğiniz sağlam ve yeterli ise implantlarınızın ağız içindeki başarısı da oldukça yüksek olur.

    2) İmplant için eğer kişinin kemik yapısı ve genel sağlık durumu uygunsa, üst yaş limiti yoktur. 70’li ya da 80’li yaşlarda bile implant yaptırabilirsiniz. Genç yaşlarda ise limit alt sınır kemik gelişiminin tamamlanmasına bağlıdır. Bu erkeklerde 17-18, kızlarda ise 15-16’dır.

    3) Sigara kullanmak erken dönem yara iyileşmesi sırasında enfeksiyon riskini artırabilmektedir. Bunun için sigara kullanımını tavsiye etmiyoruz.

    4) Ağız ve diş genel bakımınızı iyi bir şekilde sağlarsanız implantlar ömür boyu ağzınızda kalabilmektedir.

    İmplantın ömrü açısından günde 2 defa dişleri fırçalamak, ağız gargarası ve diş ipini düzenli kullanmak gerekmektedir.

    5) İmplantlar vücudumuz için herhangi bir yan etkisi olmayan maddelerden yapılmış olup yıllardır yoğun araştırmalara tabi tutulmuşlardır. Literatürde implantların kansere neden olduğunu gösteren hiçbir bulguya rastlanmamıştır. Bilimsel niteliği olmayan, kulaktan dolma böyle bilgilere inanmayın.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eksik dişlerinizin yerine yaptırmanız gereken en sağlıklı dental işlem implanttır ve implant cerrahisi de zor olmayan bir işlemdir. Diş çekimi, kanal tedavisi veya diş dolgu yapılırken duyulabilecek kadar bir ağrı hissi oluşur. Bunun da hissedilmemesi için anestezi yapılır. Dolayısıyla implant yaptırırken ağrı hissetmezsiniz. Her yazımda belirttiğim gibi ağız sağlığı vücut sağlığımızın bölünmez bir parçasıdır. İmplantlarınızı güvenilir ve hijyene oldukça önem veren diş kliniklerinde gönül rahatlığı ile yaptırabilirsiniz. Hepinize sağlıklı ve diş ağrısız bir hafta dilerim.