hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    ABD halkı Dwayne Johnson'ın başkan olmasını istiyor

    11.04.2021 Pazar | 13:01Son Güncelleme:

    Dwayne Johnson şu anda Hollywood’da tartışmasız en çok para kazanan sinema oyuncusu konumunda.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Johnson başlangıçta profesyonel Amerikan futbolu oyuncusuydu. 1.96 boyu ile sahalarda yıldızlaştı. Sonra pankras güreşine merak sardı. Hollywood yapımcıları Dwayne Johnson’un iyi bir kötü adam rolü için ideal olduğunu keşfettiler. Macerası 2003 yılında başladı ve bugün dolu dizgin sürüyor. İdolleri Johnson’a ‘The Rock’(Kaya) lakabını yakıştırdılar. ‘Hızlı ve Öfkeli’ serisi ile ününe ün kattı. Aksiyon filmlerinin aranan aktörü oldu. Bir anda en çok kazanan sinema oyuncusu haline geldi. Vurdulu kırdılı filmler ondan sorulmaya başlandı. Rol aldığı yapıtlar hasılat rekorları kırdıkça ününe ün kattı Amerika'nın en sevilen kahramanlarından biri oldu.

    Geçenlerde haftalık siyasi dergi ‘Newsweek’ bir araştırmasını yayınladı. Acaba Dwane Johnson, Ronald Reagan gibi film setlerinden koparak Beyaz Saray’a yolculuk yapabilir miydi? Aslında kendisi gibi güçlü, kuvvetli, üçgen vücutlu Arnold Schwarzenegger’i örnek alarak siyasete atılabilir miydi? Arnold Schwarzenegger spor salonlarından sinemaya oradan da siyasete atılmış ve California eyalet valisi seçilmişti.

    ABD halkı Dwayne Johnsonın başkan olmasını istiyorFotoğraf: AP

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Newsweek’in yaptığı ankete göre daha ilk kamu yoklamasında Dwayne Johnson’un Başkan olmasını isteyenlerin yüzdesi 46 oldu. Bu hiçte küçümsenecek bir rakam değil. Donald Trump’ın sürpriz bir şekilde Başkan seçilmesi göz önüne alındığında Dwayne Johnson’un seçilme şansı hele ilk Afro – Amerikalı Başkan Barack Obama sonrası daha da yüksek görünüyor.

    Haftalık dergi bu konuda yaptığı yorumda John Biden’e karşı eski başkan Trump’un tekrar adaylığını koyması yerine Johnson’un sahaya inmesinin daha ilginç olabileceğini vurguluyor.

    Yüzde 46'lık şansa ünlü sinema oyuncusu henüz bir yorum yapmadı. Ama önümüzdeki haftalarda bu Amerika'nın siyaset alanındaki yenilik hayli gündeme gelecek gibi görünüyor.

    Dwane Johnson ile 2008 yılında Peter Segal’ın yönettiği rollerini Steve Carell ve Anne Hathaway ile paylaştığı ‘Get Smart’ (Akıllı Ol) filmi için Roma’da röportaj yapmıştım. Profesyonelliği dikkatimi çekmişti. Zaten sonrasında şöhreti koşar adımlarla karşıladı. Henüz çok erken ama gelecekte Amerika'nın 47. Başkanı olması için hiç bir engel yok gibi.

    ABD halkı Dwayne Johnsonın başkan olmasını istiyorFotoğraf: Reha Erus