hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Altın Küre Ödülleri yine Oscar’ların habercisi olacak mı ?

    15.01.2022 Cumartesi | 15:13Son Güncelleme:

    Artık kalıplaşmış bir gelenektir. Amerika’da Yabancı Basın Derneğinin 79 yıldır düzenlediği ‘Golden Globe’ (Altın Küre) sinema ve televizyon ödülleri Oscar ödüllerinin haberci olarak bilinir. Çoğu kez dallarında ödüle layık görülenler Oscar heykelciğini de havaya kaldırır.

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    79. Altın Küre ödülleri bu yıl Koronavirüs nedeniyle kırmızı halısız ve canlı yayınsız gerçekleştirildi. Geçen yıl bazı siyası polemikler nedeni ile bu yıl prestijli ödüllere leke düştü. Yine de favori filmler ve diziler beklendiği gibi ödülleri topladı.

    Çoktandır ortalıkta görülmeyen Yeni Zelanda’ lı kadın yönetmen Jane Campion ‘The Power of the Dog’ ile Drama dalında ödülü kimseye kaptırmadı. Aynı Jane Campion ‘En İyi Yönetmen’ olarak ta ikinci ödülünü aldı. Komedi veya Müzikal dalında büyük usta Steven Spielberg’in ‘West Side Story’ remake’ i de ‘Golden Globe’ a uzandı.

    Oscar’ larda tek ‘En İyi film’ dalı olduğu için bu iki yapıt kıyasıya mücadele edecekler. Bence biri ‘En İyi Film’ i alırsa diğeri ‘En İyi Yönetmen’ gösterilir. Dram dalında ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülü ‘King Richard’ da ki muhteşem performansı ile Will Smith’e gitti. ‘Being the Ricardos’ filminde olağanüstü formunda gözüken Nicole Kidman ‘En İyi Kadın Oyuncu’ dalında Lady Gaga ya karşı daha şanslı. ‘House of Gucci’ filmi pek beğenilmese de de Lady Gaga çok iyi di. ‘West Side Story’de ki oyunu ile büyüleyen Rachel Zegler’in Oscarlarda ödül alabileceğini sanmıyorum.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altın Küre Ödülleri yine Oscar’ların habercisi olacak mı

    Altın Küre’ye ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’ ve ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ dallarında Ariana DeBose (West Side Story) ve Kodi Smith – Mc Phee (The Power of the Dog) bence de Oscarlar için favori.

    Gelelim ‘Yabancı Dilde En İyi Film’ e . ‘Altın Küre’ yi Japon yönetmen Ryusuke Hamaguchi’nin ‘Drive My Car’ı (Arabamı Kullan) kazandı. Oscar’lı İranlı yönetmen Ashgar Farhadi’nin ‘A Hero’ (Kahraman) ve yine Oscar’lı Paolo Sorrentino’nun İtalya adına yarışan ‘Hand of God’ (Tanrının Eli) yi gerisinde bırakarak. Oscar’ larda bu üç filmde dalında heykelcik için kıyasıya yarışır.

    2022 Oscar ödül töreni 27 Martta Hollywood’ da ‘Dolby’ Tiyatrosunda yapılacak.