hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Amerika günleri

    15.11.2022 Salı | 16:07Son Güncelleme:

    Pandemi nedeniyle yaklaşık üç yıldır Amerika’ya gidememiştik. Akrabalarımız da Türkiye’ye gelememişlerdi. Sonunda kavuştuk. 3 haftalık ziyaretimiz yoğun geçti. Bu arada 50. evlilik yıl dönümümüzü kutladık, New York’a günü birliğine gittik. New York eski New York. Daha da kalabalıklaşmış. Trafik İstanbul’u aratmıyor. Tam bir keşmekeş. Massachusetts, Connecticut, New Hampshire ve Vermont’ta yaprakların renk değiştirmesini, sonra da süzülerek dökülmelerini izledik. Cadılar Bayramı nedeniyle gerçekleşen etkinliklere katıldık, simgesi olan bal kabağı resimleri çektik.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gidemediğimiz üç yıl içerisinde Amerika’nın pandemiyi ciddi bir şekilde atlattığının izleri hala var. Özellikle yaşlıların halen maske kullanmaları dikkatimi çekti. Caddelerde belediyeye bağlı seyyar aşı araçları gönüllü aşı uyguluyor. Enflasyon da kendisini hatırlatmış. Gerçi zirve yaptıktan sonra yavaş yavaş düşüyor ama özellikle gıda maddelerindeki artış fazlasıyla gözleniyor. Üç yıl önce Amerika’ya gittiğimizde Donald Trump başkandı. Şimdi Joe Biden var ve ünlü gafları artık hoş karşılanmıyor.

    Bu arada Temsilciler Meclisi ve Senato’da ki ara yenileme seçimlerinde Pennsylvania eyaletinde Cumhuriyetçi Parti adayı olan Dr. Mehmet Öz Demokrat Parti’nin adayı John Fetterman karşısında kötü bir yenilgi aldı. Bulunduğumuz Massachusetts eyaletinde genelde Kasım ayında havalar çok soğuk olur ve kar yağar. İklim değişikliği buralara da uğramış. Gece soğuk olsa da gündüz ısı 18 derecenin altına inmedi ve çok az yağmur yağdı. D vitaminine hasret Amerikalılar bol bol güneşlendiler.

    Bu akşam uçağa binip yarın İstanbul’da olacağız. Sonra da İasos köyümüze yeni Amerika anılarıyla gideceğiz.