hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Ayın Dizisi: Allen, Farrow’a Karşı

    24.02.2021 Çarşamba | 14:00Son Güncelleme:

    Bugünlerde ABD'de ilginç bir belgesel - dizi HBO kanalında yayınlanmaya başladı. Her biri bir saatlik dört bölümden olaşın dizinin adı ‘Allen vs Farrow’ (Allen Farrow’a Karşı)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hollywood’u çalkalandıran olay; ünlü yönetmen, senarist, oyuncu, yazar, komedyen Woody Allen’in yine kendisi gibi oyuncu eski eşi Mia Farrow’un evlatlık kızı Dylan’ı yedi yaşındayken taciz etmesiyle ilgili yıllar sonra gelen iddiası...

    Amy Ziering ve Kirby Dink’in yapımcılığını üstlendiği belgeselde hikaye genelde evlatlık Dylan’ın anlattıklarından yola çıkıyor.

    Ayın Dizisi: Allen, Farrow’a KarşıFotoğraf: HBO

    İlk bölüm yayınlandıktan sonra ‘Hollywood Reporting’ dergisine konuşan Woody Allen ve eşi Soon – Yi Previn "Maalesef yapımcılar Mia Farrow ve yakınlarının işini kolaylaştırmışlar. Dizinin gerçeklerle hiç bir ilgisi yok" açıklaması yaptı.

    85 yaşındaki Woody Allen kendisine bir komplo kurulduğunu ve daha birinci bölümde yargılanmadan suçlu ilan edildiğini belirterek "Bu bir vahşi saldırıdır" eklemesi yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yapımcılar Amy Ziering ve Kirby Dick ise belgesel çevrilmeden önce ve sırasında Woody Allen'a ve Farrow ile evlat edindikleri ancak sonradan eşi olan Soon - Yi Previn’e defalarca ulaşmak ve konuyu danışmak istediklerini hatırlatarak "Sessiz kalmayı tercih ettiler" açıklaması yaptılar.

    Ayın Dizisi: Allen, Farrow’a KarşıFotoğraf: AFP

    Dylan Farrow ilk bölümde 1990 yılında başlayan taciz olaylarını anlatırken "Ne bildiğinizi sandığınız hiç önemli değil çünkü bu sadece buz dağının görünen kısmı" diyerek olayları şöyle anlattı "Kendimi kapana kısılmış gibi hissettim. Bana vaatlerde bulunuyordu. Woody Allen beni Paris’e götüreceğini ve bütün filmlerinde rol vereceğine söz verdikten sonra cinsel tacizde bulundu. O durdu ve sonra bitti. Hiçbir şey olmamış gibi biz de alt kata indik. Annemin Connecticut'taki evinin tavan arasında arasındaydık ve sanki artık orada olacaktık."

    50 yaşındaki eşi Soon – Yi Previn ile birlikte iddiaları yalanlayan Woody Allen, yapımcıları suçlayarak Mia Farrow ve yakınlarıyla yıllardan beri bu belgeseli gerçekleştirmek için doğruları incelemeden gizli işbirliği yaptıklarının bilindiğini söyleyerek HBO ile bir anlaşmanın üç yıl önce yapıldığını ve bu işin arkasında çeşitli belgeseller çekmek için yine üç yıllık sözleşme imzalayan Woody Allen ile Mia Farrow’un tek biyolojik çocuğu olan Ronan’ın bulunduğunu da öne sürdüler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Belgeselde sadece yine tecavüzcü yapımcı Harvey Weinstein soruşturmasını atlatma haberiyle başlatan Pulitzer ödüllü muhabiri Roberta Rei tek tanık olarak ilk bölümde gösterildi. Olası diğer tanıkların diğer bölümlerde çıkıp çıkmayacağını henüz belli değil.

    Ayın Dizisi: Allen, Farrow’a KarşıFotoğraf: AFP

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu arada başka bir evlatlık olan Moses’in ise belgeselde görünmek istememesi ve Mia Farrow’un iki evlat edilen çocuğunun intiharları, bir başka evlat Lark’ın AIDS’ten ölmesi ve kardeşi John Charles Viller - Farrow’un pedofiliden hapis cezasına çarptırılmasının dizide yer almaması da yapımcılar Amy Ziering ve Kirby Dick’in tek taraflı Woody Allen karşıtı bir intikam dizisi olabileceği ilk bölüm sonrası Allen taraflarınca dile getirildi.

    Şimdi sıra son üç bölümde. ‘Allen, Farrow’a karşı’ seyirci rekorları kırmıyor ama ilk bölümü 1 milyona yakın kişi izledi ve ilgi ile izlendiği bir gerçek.

    Çeşitli dönemlerde gerek Woody Allen ve Mia Farrow ile Venedik’te röportaj yapmıştım. Tabii o zamanlar taciz konusu Dylan tarafından gündeme getirilmemişti henüz...

    Ayın Dizisi: Allen, Farrow’a Karşı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayın Dizisi: Allen, Farrow’a Karşı