hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Ben solak bir şeytanım!

    05.02.2018 Pazartesi | 10:17Son Güncelleme:

    Diyanet fetvalarına bir yenisini eklemiş: Sol elle yemeği şeytanlar yermiş. O zaman ben bir şeytanım! Ne benim, ne de beynimin tercihi. Yüce tanrı beni öyle yaratmış. Üstelik sağ elini hiç kullanamayanlardanım. Varsa yoksa sol elim. Sağ elim adeta tahta. Katıksız bir solağım ve böyle doğduğum için Diyanet beni suçluyor. Fetvayı okuyunca inanamadım.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son verilere göre dünya nüfusunun yüzde 11.3’ü solak. Özelikle okyanusun karşı tarafında Amerika kıtasında bu rakam yüzde 32'leri buluyor ve çoğu da Anglo - Sakson ırkından çıkıyor.

    Süper deha Albert Einstein bir solaktı. Bu fetva ile o da şeytan kategorisine giriyor. ABD’nin son 7 başkanından 4’ü solak! (Gerard Ford, George W. Bush,  Bill Clinton, Barack Obama). İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth sağ elini kullanamayanlardan.

    Ben solak bir şeytanım

    Aslında solaklar solak olmayanlardan bir çok konuda daha iyi ve daha yetenekli. Örnekler mi?

    Solaklar daha akıllı, bilgi konusunda daha çabuklar, beyinlerinin iki tarafı da her zaman aktif olduğu için çabuk sağlık iyileşmesi gösterirler, sanatsal yönleri daha ağır basar, sporda da daha başarılıdırlar (hentbol, tenis ve boksta rakiplerine oranla daha avantajlıdırlar), hafızaları daha kuvvetlidir, beyinleri çok yönlüdür, refleksleri daha çabuk olduğu için meslekte daha fazla para kazanırlar, daha iyi araç kullanırlar, akıllı oldukları için daha hızlı düşünürler, görsel bakışları daha iyi algılar, daha hızlı klavye kullanırlar, bilgisayar oyunlarında refleksleri daha hızlıdır, sporda olduğu gibi savaşırken de daha bilinçli hareket ederler, burs verenler solakları başarılarından dolayı tercih ederler, siyasette de etkili olurlar, solak olmayanlara oranla ortalama 9 yıl daha fazla yaşayabilirler,13 Ağustos Dünya Solaklar Günü'dür ama solak olmayanların özel bir günü yoktur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Solaklığımla gurur duyuyorum

    Fetva kurbanı dünyaca ünlü solaklar bakın kimler:

    Mozart, Beethoven, Napolyon, Jül Sezar, Aristo, Çicero, Mikelanj, Leonardro Da Vinci, Picasso, Mark Twain, Kraliçe Viktorya, Benjamin Franklin, İsaak Newton, Mahatma Gandi, John F. Kennedy, Ronald Reagan, Prens Charles, Muhammed Ali Clay, Bill Gates, Steve Jobs, Oprah Winfrey, Fidel Castro, Robert De Niro, Marlyn Monroe, Angelina Jolie, Brad Pitt, Ben Stiller, Julia Roberts, Morgan Freeman, Tom Cruise, Demi Moore, Whoppy Goldberg, Bruce Willis, Paul McCartney, Ringo Starr, Jimmy Hendrix, Phil Collins, Robert Redford, Matt Dillon, Nicole Kidman, John McEnroe, Mark Spitz, Rafael Nadal ve daha niceleri.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu fetva ile ilgili en güzelini Hürriyet’teki köşesinde Ahmet Hakan yazmış: “Sol elle şeytan yermiş de.. Sol elle yememek lazımmış da.. Falan filan.. Yahu kardeşim “Bir kere de... “Haram yemeyin de hangi elle yemek yerseniz yiyin” deyin yahu!”

    Evet solağım ve solaklığımla gurur duyuyorum. Şeytana uyup sol elimle çatal tutup daha sık yemek yiyeceğim. En kısa zamanda Amerika’daki onlarca “Solaklar Kulübü”nden birine üye olacağım. Kafaya taktım.