hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Bir eve iki Oscar heykelciği girer mi?

    24.02.2022 Perşembe | 15:54Son Güncelleme:

    Şunun şurasında 1ay kaldı Oscarlar törenine. 27 Mart’ta Hollywood&Highlands Bulvarında ki Dolby Tiyatrosunda sinema sanatının en değerli ödülleri dağıtılacak. Şu bir gerçek ki daha pandemi döneminden önce başlayan törene ilgisizlik Akademiyi fazlasıyla rahatsız ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Daha birkaç gün önce ‘Super Bowl’ Amerikan futbolu finalinin ekranlarda izleme rekoru kırması yayıncı kuruluş ABC’yi adeta alarma geçirdi. Bu giderek düşen rating sorununu gözden geçiren uzmanlar törenin daha ilgi çekmesi için arayış içerisinde yeni formüllerin peşine düştüler. Akademi sonunda daha fazla izleyici sağlayabilecek bir adım attı.

    İlk kez 94. Oscar ödüllerinde yeni bir uygulama başlatılıyor. Mevcut kategorilere ek olarak iki dalda daha ödül verilecek ve bu ödüller seyircilerin oylamasıyla belirlenecek. Seyirciler Twitter üzerinden #OscarsFanFavorite ve #Sweepstakes etiketleriyle birlikte en beğenilen filmi paylaşarak ve oylayarak katılabilecekler.

    Bir eve iki Oscar heykelciği girer mi

    Oscara aday gösterilmeyen bazı kaliteli filmlerin heykelciğe ulaşması bu şekilde sağlanabilecek. Tabii katılma süreci başlatıldı ve 3 Mart’ta sona erecek. Siz bile katılabilirsiniz. Umarım işe yarar. Ödüllerde adaylara dönersek ilginç bir durum var. Soru şu: ‘Bir eve iki Oscar heykelciği girer mi?’

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İspanyol oyuncu çift Penelop Cruz ve Javier Bardem iki ayrı dalda ödüle aday gösterildiler. Penelop Cruz, Pedro Almodovar’ın çok ödüllü ‘Paralel Anneler’ filmi ile ‘En İyi Kadın Oyuncu’ kocası Javier Bardem’de 50 li yıllarda ilk gerçek sit com olarak kabul edilen ‘Lucille Ball Show’ da ünlü yıldız Lucille Ball ve eşi prodüktör Desi Arnaz’ın güçlü olmalarına karşın çirkin iftiralarla karşı karşıya gelmeleri ve büyük zorluklar geçirmelerini anlatan Aaron Sorkin yönetiminde ki ‘Being the Ricardos’ yapıtı.

    Bir eve iki Oscar heykelciği girer mi

    İkisi de dallarında kesin favori mi? Hayır değiller. Rastlantı Penelop Cruz’un başlıca rakibi kocası ile ‘Being the Ricardos’ ta Lucille Ball’ı canlandıran Nicole Kidman. Javier Bardem’in üstesinden gelmesi gereken ise herkesin favori gösterdiği Jane Campion’un 12 adaylı ‘The Power of the Dog’ yapıtının kötü adamı Phil’i oynayan Benedict Cumberbatch. Ama Oscarlar sürprizlere hep açık. O nedenle aynı eve iki Oscar heykelciliğinin girmesi zor da olsa mümkün.