hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    "Biz cüzzamlı mıyız?"

    31.05.2020 Pazar | 13:08Son Güncelleme:

    Koronavirüs illetinde artık birçok ülke ikinci döneme geçme hazırlığı yapıyor. Katı ve radikal bir başlangıç döneminden sonra gevşetilmiş ikinci safhada yasaklar veya ülkemizdeki adıyla kısıtlamalar kademeli olarak kaldırılıyor. Covid-19 ile iyi mücadele edebilen ülkelerin hedefi kapılarını tekrar özlenen turizme açmaları. Ancak AB bünyesinde büyük çelişkiler yaşanıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Birçok ülke yabancı turist olarak kabul edebileceği diğer AB üyelerinin listesini veriyor. Burada en büyük zararı İtalya görüyor. Avrupa’nın kuluçka yatağı olarak tanımlanan İtalya’nın turistlerinin birçok ülke ikinci bir karara kadar kabul etmeyeceğini duyuruyor. Özellikle sınır komşusu Avusturya ve deniz aşırı yakını Yunanistan’ın bu tavrı İtalyanları çileden çıkartıyor. Tepki büyük.

    Kuzey İtalya’nın Veneto bölgesinin Meclis Başkanı Luca Zaia isyan ediyor "Biz cüzzamlı mıyız?" diye. Sadece Avusturya ve Yunanistan değil, Almanya da İtalyanlara kapılarını kapattı. Danimarka, Malta, Finlandiya, Polonya, Romanya, Macaristan, İsveç, Slovakya, Çekya, Belçika, Rusya, Bosna Hersek, Norveç, Karadağ ve Ukrayna  ve İsviçre ilk aşamada yani 15 Temmuz’a kadar ülkelerinde İtalyanları istemiyor.

    İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio bu ülkeleri ziyaret ederek ikna yollarını arayacağını söyledi. Almanya’da listesini hazırladı. Koronavirüs ilk dönemini diğer ülkelere oranla daha başarılı atlatan Türkiye’yi saf dışı bıraktı. Turizm bölgelerindeki hijyenik ve bireysel korunma durumlarını inceledikten sonra karar vereceklerini duyurdular. Keza turizmde Türklerden ciddi şekilde beslenen Yunanistan da şimdilik bize kapılarını açmayacağını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kısacası dünyada koronavirüs kurbanı turizm sektörü perişan. Bir taraftan bacasız sanayi için çırpınan ülkeler diğer yandan yasaklar. Covid-19  da ikinci dönemin salgın kadar çetin ve siyasi çatışmalarla geçeceği "Biz cüzzamlı mıyız?" haykırışından belli gibi...