hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Buffon 40 yaşında

    29.01.2018 Pazartesi | 14:16Son Güncelleme:

    Eski Sovyetler Birliği’nin Rus kalecisi Lev Yaşin ve ve vatandaşı Dino Zoff’tan sonra gelmiş geçmiş en yetenekli kaleci olarak tanımlanan Gigi Buffon 40 yaşına bastı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Juventus ve İtalya Milli takımının kaptanının hedefi fiziği ve reflekslerinin gittiği yere kadar  file bekçiliğini sürdürebilmesi.

    Klasiktir sokak futbolunda kaleci eksikliğini gidermek için zorla pek de önemsenmeyen son adam görevine adeta gönderilenler arasından bugünlere gelen Buffon “Aslında iyi bir forvet oyuncusu olabilirdim. Kısmet beni buralara kadar sürükledi” diyor.

    Doğduğu Carrara’da kilise minikler takımında futbola başlayan daha sonra Parma yıldız takımına seçilen Buffon tamamen bir rastlantı sonucu bir zamanlar Beşiktaş’ı da çalıştıran Teknik Direktör Nevio Scala’nın isteği ile 17 yaşında ilk kez Serie A’da Milan’a karşı forma giydi. Birinci kaleci Luca Bucci’nin sakatlanmasıyla ilk onbirde sahaya çıkan Buffon sonrasında yıllarca danyanın en iyi kalecisi unvanını defalarca aldı. 6 sezon Parma’da oynadıktan sonra Juventus’a transfer olan Buffon bu kulüpte17. sezonunda bugün 40 yaşına bastı. Bu süreç içerisinde175 kez Milli olurken 638 lig, 220 İtalya Kupasında kalesini koruyarak 1 Dünya Kupası (2006), 1 Şamiyonlar Ligi, 8 İtalya Lig Şampiyonluğu, 4 İtalya Kupası,1 UEFA Kupası,1 Avrupa Ümit Milli Takımlar Kupası kazandı. Futbolda profesyonelliğin örneğini veren İtalyan file bekçisi  RAİ teleizyonuna verdiği röportaj’da Juventus’ta futbolu bırakmak istediğini ancak  kulüp başkanı Angelo Agnelli ile görüştükten sonra birlikte karar vereceklerini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Serie A’ da en çok maça çıkan futbolcu rekorunu 647 ile elinde bulunduran Milan ve İtalya  Milli Takımın eski kaptanı Paolo Maldini’yi geçmek için bir çaba göstermediğini hatırlatan Gigi Buffon “Galiba ve halen 629 maçla ikinci sıradayım. Aslanda rekorun Paolo Maldini’de kalmasını isterim çünkü hak ediyor” diyerek ve bu konuda mütevaziliğini göstererek büyük saygı  kazandı. Sahada ki iyi niyeti,özverisi ve centilmenliği ile rakipleri kadar hakemlerinde işini kolaylaştıran Gigi Buffon kariyerinde tam 11 kez “Yılın Kalecisi” seçilirken 14 kezde UEFA’’nın “İdeal 11” in de yer aldı.

    “Doğum günü izniyle son Chievo lig maçında oynamayan Gigi Buffon’un geleceği  Çarşamba günü yakın dostu başkan Angelo Agnelli ile yapacağı görüşmeden sonra belli olacak. Medyaya konuşan Başkan Angelo Agnelli “Buffon daha yıllarca oynayabilecek kadar futbola ve mesleğine aşık. Bu da takım arkadaşlarına ve biz yöneticilere güven aşılıyor” açıklaması yaptı.