hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Can Yaman ve İtalya gerçeği

    13.10.2020 Salı | 12:50Son Güncelleme:

    Geçtiğimiz yıl beni hala İtalya’da yaşıyor sanan bazı dostlarım bana Can Yaman’ı sordular. Doğrusu kim olduğunu da bilmiyordum. Anlattıklarına göre özellikle İtalyan genç kızları bu Türk dizi oyuncusuna hayranlarmış. Öyle ki havalimanına gidip karşılıyorlarmış veya kaldığı otelin önünde toplanarak sabırla dışarıya çıkmasını bekliyorlarmış. Magazin sayfalarında buna benzer fotoğraflarını sonradan gördüm.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçenlerde Can Yaman’ın İtalya’da bir fenomen olduğunu ekranlara çıkınca anladım. İnanılmaz bir hayran kitlesi var. Eski başbakanlardan ve medya patronlarından Silvio Berlusconi'nin kanalı Canale 5'te 'Verissimo' adlı magazin programında Silvia Toffanin'in konuğu oldu. Reytingler müthişti, yüzde 24 İtalyan ekranları için gerçekten büyük bir rakam.

    İtalya Can Yaman’ı özellikle 'Daydreamer' yani 'Erkenci Kuş' dizinden tanıyor. Can Yaman’ın bu ülkede sevilmesinin başka bir nedeni de çok iyi ve kusursuz İtalyanca bilmesi. Zaten İstanbul’daki İtalyan Lisesi'nden mezun olmuş.

    Can Yaman için İtalyan televizyon dünyası "Bello, Bravo, Brillante, Intelligente" yani "Yakışıklı, Başarılı, Işıltılı ve Akıllı" deyimlerini kullanıyor.

    Can Yaman ve İtalya gerçeği

    Tabii İtalyanlar Can Yaman'ın ilişkisi olup olmadığını da merak ediyorlar. Rol arkadaşı Demet Özdemir ile sevgili oldukları dedikodularına inanmak istemeyenler çoğunlukta. Silvia Toffanin'in bu konudaki ince sorusuna Cem Yaman "Sette çok iyi arkadaş olduk. Bana yardımı dokundu ama ilişkimiz olmadı" kısa yanıtını verdi ve "Şu an bekarım. Ama herkes gibi bende ilişki yaşamak isterim. Bu gibi şeyler planlanmaz. Ama her şeye açığım" diyerek hayranlarının yüreğine su serpti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cem Yaman orta halli bir ailenin çocuğu olarak başarılı bir okul dönemi geçirmiş. Ailesine yük olmamak için çok çalışıp burslar kazanarak ekonomik açıdan katkıda bulunmuş. Kendi deyimi ile dil öğrenme yeteneğine sahipmiş. Zaten liseyi bitirince ABD'ye gitmiş hem de basketbolcu bursu ile... Sonradan Türkiye’de Hukuk Fakültesi'ni bitirip avukat olmuş ama oyunculuk ağır basmış. Girişkenliği ve yakışıklı olmasıyla oyunculuğa soyunmuş. İtalyanlarda 'Erkenci Kuş' dizisini satın alıp yayınlamaya başlayınca Can Yalman birçok İtalyan aktörü geride bırakarak fenomen olmuş.

    Geçen yıl Can Yaman’ı tanımıyordum. Ancak İtalya’daki başarısını inceledim.

    'Altın Kelebek' ödüllü 30 yaşındaki yakışıklı oyuncu ‘Dolunay’, ‘İnandına Aşk’, ‘Hangimiz Sevmedik’, tabii ki ‘Erkenci Kuş’ ve son olarak ‘Bay Yanlış’ gibi romantik komedi dizilerinin kahramanı haline gelmiş. Can Yaman daha parlak bir geleceğe çoktan adımını atmış.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Can Yaman ve İtalya gerçeği