hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Çeşmedeki Kız

    04.12.2021 Cumartesi | 15:21Son Güncelleme:

    14 Aralıkta İstanbul’ da sahne alarak tek kişilik Yunan asıllı soprano Maria Callas’ ın hayatını tiyatro eseri olarak anlatacak İtalyan sanatçı Monica Bellucci beyaz perdede efsane Anita Ekberg’i canlandırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İtalyan yönetmen Antongiulio Panizzi’nin ‘The Girl in The Fountain’ (Çeşmedeki Kız) adlı belgeselinde Monica Bellucci usta Federico Fellini’ nin ‘La Dolce Vita’ (Tatlı Hayat) filmine damga vuran Roma’nın ünlü Aşk Çeşmesinde gece yarısı İsveçli sarışın yıldız Anita Ekberg’ in banyo sahnesini de canlandırıyor.

    Torino Film Festivalinde önceki gün gösterilen belgesel film büyük beğeni kazanırken Monica Bellucci Anita Ekberg ile hiç karşılaşmadığını ancak 2015 yılında yaşamını yitiren İsveçli sinema oyuncusuna büyük saygı duyduğunu dile getirdi. Belgesel için dersini iyi çalıştığını da hatırlatan Monica Bellucci ‘O kilit sahne için çok çalıştım. Anita Ekberg’ e benzemek için sayısız peruklar denedim. Çeşmeye girince çok üşüdüm ve Ekberg’ e hak verdim’ yorumu yaptı.

    Çeşmedeki Kız

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Monica Bellucci’nin hiç karşı karşıya gelmediğini itiraf ettiği Anita Ekberg ile röportaj yapma imkanı bulduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Keza Monica Bellucci ile sık sık söyleşiler için bir araya geldiğim içinde. İkisini karşılaştırmak yıllar açısından pek kolay değil.

    Anita Ekberg dünya sinemasında büyük bir iz bıraktı. Marcello Mastroianni ile birlikte Roma yüksek sosyetesinin anlatıldığı ‘Tatlı Hayat’ filminde tek sahne ile ününe ün kattı. Ama İsveçli sarışın yıldız sonrasında yalnızlığa itildiğini ve sinema dünyasının kendisini bir seks malzemesi olarak gördüğünü ve bunun psikolojik travmalara yol açtığını, derin yaralar yarattığını hep söyledi.

    Çeşmedeki Kız

    Monica Bellucci, Anita Ekberg’in bu itiraflarından yola çıkarak canlandırdığı karakteri belgeselde incitmemeye özen göstermeye çalıştığını belirterek ‘Onun mutsuzluğunu bir sanatçı olarak anlamaya çalıştım ve buna göre rolümü yönlendirdim. ’Çeşmede ki Kız’ ı tekrar yaşatmak kolay olmasa da benim için bir büyük deneyimdi’ değerlendirmesinde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çeşmedeki Kız

    Monica Bellucci’yi Tom Volf’un yazdığı ve yönettiği ‘Maria Callas. Mektuplar ve Anılar’ da sahnede izlemek bir başka keyif verecek eminim.