hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dustin Hoffman’dan 80 yaş itirafı

    Dustin Hoffman’dan 80 yaş itirafı
    expand

    8 Ağustos’ta 80 yaşına basan Oscarlı sinema oyuncusu Dustin Hoffman mesleğinde en büyük şansını çirkin olmasına ve bunu umursamamasına bağladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Kramer, Kramer’e Karşı” ve “Rain Man” filmleri ile Oscar’ı kazanan ancak 1967 yılında yönetmen Mike Nichols’un keşfiyle “The Graduate” (Mezun) filmi ile büyük üne ulaşan Dustin Hoffman yakışıklı olmamanın avantajlarını fazlasıyla yaşadığını söyledi.

    Bir Rumen Musevisi olan Hoffman mesleğinde hiçbir şekilde fiziği nedeniyle komplekse kapılmadığını tam tersi barışıklığı ile huzur duyduğunu ve kendisini şanslı kabul ettiğini de sözlerine ekledi.

    Adile Naşit: Çok güzel olmak isterdim ama…

    Tüm zamanların gişe rekorunu kıran filmler

    Hoffman 80. yaş günü için yaptığı konuşmada şu konulara değindi:

    “Gerçekten en büyük şansım çirkin olmak ve bunu umursamamaktı. Eğer yakışıklıysan bunu korumak için çok yönlü önlemler alman gerek. Saçın azalabilir, kilonun dengesi bozulur, kırışıklar, göbeklenme derken psikolojin bozulabilir. Oysa yakışıklı değilsen sorunun fazla olmaz. Benim bu sanatta talihim yönetmen Mike Nichols’un dikkatini çekmek oldu. Sahnede oynarken izlemiş beni. O dönem ben Gene Hackmann ve Robert Duvall ile tek odada yaşamaya çalışıyoruz. Beni ısrarla “Mezun” filminde oynatmak istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Oysa o film için adaylar Robert Redford, Harrison Ford, Warren Beatty ve Steve McQueen idi. Yönetmen Nichols’a bu rolün üstesinden gelemeyeceğimi söyledim. O ise Robert Redford ve Warren Beatty’ı çok seksi gördüğü için elemiş. Sonra da Harrison Ford ve Steve McQueen’i fazla bulmuş. Bana "sütyen kopçasını açamayacak kadar heyecanlı bir acemi gerek, provalarda gayet başarılıydın” dedi ve Dustin Hoffman böyle doğdu. Hayatım güzel geçti. Kendimi eşime ve çocuklarıma adadım. Tabii işimde de ciddi olmam şansıma şans kattı. Güzel ve huzurlu yaşlanıyorum. Bundan eminim.” 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow