hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Elimizden kaçırdık biri şampiyon, diğeri finalist oldu

    23.09.2022 Cuma | 13:57Son Güncelleme:

    Aslında bu yazımın başlığı ‘Ufuk Sarıca ve Orhun Ene’nın suçu neydi?’ olmalıydı. Basketbol Milli Takımımızın Ergin Ataman öncesi iki eski koçu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ergin Ataman’ı çok iyi tanırım ve severim. Montepaschi di Siena’yı çalıştırdığı dönemlerde İtalya’da sık sık bir araya gelirdik. Saporta Kupasını havaya kaldırdığında Siena kenti adeta sevinçten çıldırmıştı. Mutluyduk, gururluyduk. Sonra başarıları bir bir geldi. Değişik takımlarla şampiyonluklar yaşadı. Son olarak ta Anadolu Efes’in başında arka arkaya iki kez Euroleague’i kazandı. Böyle başarılı bir koçun Milli takımımız için düşünülmesi çok mantıklıydı ve baş antrenörlük görevini kabul etti.

    Geçmişte alınan yenilgilerle grup maçlarında durumumuz pek iç açıcı değildi. Umudumuz Ergin Ataman ve NBA’den gelecek yıldız oyuncularla öncelikle Avrupa Şampiyonasında iyi bir sonuç alabilirdik. Hele formda bir Shane Larkin’in yanına NBA de forma giyen oyuncularımızı monte etmekle favori bile gösterilebilirdik.

    Ne var ki Miami Heat’te forma giyen Ömer Faruk Yurtseven soyadına yakışmayacak bir hareketle milli takıma gelmek istemediğini duyurması ve mazeret göstermeden Bormio kampına katılmaması planları alt üst etti. Ömer Faruk pota altında ki en büyük kozumuzdu. Mazereti gelecek sezon NBA’de daha iyi oynamak için çalışmasıydı.

    İhanetin daniskası bence. Ardından diğer NBA’ oyuncuları özellikle Furkan Korkmaz ve Cedi Osman’ın takım içerisinde kendilerini diğer takım arkadaşlarına oranla daha üstün görmeleri ve top kullanma şanslarını kendilerince yaratma tercihi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Maalesef Euroleague ve Türkiye liginde gerektiği kadar forma şansı bulamayan ve dakika alamayan diğer oyuncularımızın deneyim azlığı ile elimize kadar gelen fırsatları son saniyelerde tepmiş olduk. Şampiyon olan İspanya’ya toplar kaybederek son baskette yenildik. Fransa karşısında öndeyken iki serbest atışı kaçırdık sonra da topu rakibe ikram ettik. Sonuç tek sayı ile Şampiyonaya veda ettik.

    Shane Larkin bu son maçta oynasaydı sonuç değişir miydi? Zor bir soru.

    Ergin Ataman döneminden önce NBA oyuncularından faydalanamayan ve sadece Türkiye’de oynayan basketbolcularla parkede mücadele eden milli takımın başında bulunan koç Ufuk Sarıca ve Orhun Ene’nin suçu neydi o zaman?