hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Gamsız Bill Murray’ın suçu ne?

    29.04.2022 Cuma | 11:52Son Güncelleme:

    Amerikalı sinema oyuncusu Bill Murray’ı sever ve takdir ederim. Bir çok filmini izledim. Özellikle iki ‘Ghostbusters’ (Hayalet Avcıları) ‘Lost in Translation’ (Bir Konuşabilse) ve ‘Groundhog Day’ (Bugün Aslında Döndü) filmlerinden keyif almışımdır. Kendisi ile Venedik Film Festivalinde röportaj yapmıştım yıllar önce. Sorduğum sorular arasında ‘En sevdiğiniz yanınız’a ‘Gamsızlığım’ yanıtını vermişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bill Murray geçtiğimiz hafta yönetmen Aziz Ansari’nin ilk uzun metrajlı filmi ‘Being Mortal’ın setinden ‘Inappropriate behavior’ yani ‘Uygunsuz davranışlar’ nedeniyle kovuldu. Aziz Ansari’ aynı zamanda filmin yapımcısı ve senaristiydi. Çekimler 28 Mart’ta başlamıştı. Bill Murray’ın rol arkadaşları Seth Rogen ve Keke Palmer’di.

    Gamsız Bill Murray’ın suçu ne

    Bu ani oluşan ‘Uygunsuz davranışlar’ın ayrıntıları bugüne kadar açıklanmadı. Bill Murray sette ne gibi hareketlerde bulunmuştu acaba?. Hollywood bu kovulmayı ciddi şekilde araştırırken Lucy Lio ‘Charlie’nin Melekler’i filminde Bill Murray’ın kendisine çok rahatsız edici davranışlarda bulunduğunu, taktığını dile getirmişti. Keza Japonya’da çevrilen Sofia Coppola’nın ‘Bir Konuşabilse’ filminde rol arkadaşı Scarlett Johansson da Bill Murray’ın hareketlerinden şikayetçi olmuştu. Bu arada Bill Murray’ın setlerde özellikle kadınlara fiziksel tacizde bulunduğu veya tehdit ettiği de duyulmuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aziz Ansari şimdilik film çekimlerini durdurdu ve bir soruşturma açtırdı. ‘Being Mortal’ yapıtının geleceği hakkında sızan bir bilgi de yok. Film 2023 yılının ilk aylarında vizyona girecekti. Bill Murray setten kovulduktan birkaç gün sonra Los Angeles havalimanında beyzbol şapkası altında Covid 19 maskesiyle yüzünü gizlemeye çalışırken görüntülendi.

    O ‘Gamsızlığım’ yanıtını şimdi mercek altına aldım ve soruyorum kendi kendime Bill Murray’ın gerçek suçu ne? diye.

    Elbette bir gün ‘Uygunsuz davranışları’ nın nedeni ortaya çıkacak ve belki Hollywood’a aforoz edilip bir daha iş bulamayacak.