hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Gaza gelme ihanetinin feci bedeli

    24.04.2018 Salı | 11:00Son Güncelleme:

    Geçtiğimiz Perşembe gecesi eski bir spor yazarı olarak ekran başına oturdum ve Fenerbahçe – Beşiktaş Ziraat Kupası yarı final rövanş maçını tatil edildiği ana kadar izledim.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olaylar başlayınca “Eyvah” dedim içimden. Tipik bir “Bu maç karakolda biter!” deyimi hızla gelişiyordu. Sonrasında olanlar oldu. Hepimiz akıbetini canlı yayında yaşadık ve biliyoruz. Şenol Güneş hoca kulübe önünde düştü, kalktı, başını tuttu, buz kondu, soyunma odasına girerken yine bir yabancı maddeye hedef oldu, tökezledi ve ekranlardan kayboldu. Sonrası malum. Çok çirkin görüntüler. Futbol uzmanları kendilerine göre canlı yayında yaşananları değerlendirdiler. Tam bunları zapping'le izlerken Avrupa’dan gazeteci dostlarım benimle iletişim kurmaya başladılar. Belli başlı ajanslar anında Şükrü Saracoğlu Stadında yaşananları görüntülemiş ve dünyaya “Flaş haber” diye geçmişti. Hatta bir İtalyan kanalı beni canlı yayına almak istedi. Henüz soyunma odasında yaşananları ve hakemin maçı tatil edip etmediği hakkında bilgi sahibi olamadığım için olumsuz yanıt verdim. Diğer yabancı gazeteci arkadaşlarım ise sahada ve yedek kulübesinde yaşananların Türk futboluna engellenemez zararlar vereceğini anımsatarak Euro 2024 adaylığına resmen ihanet edildiğini benimle paylaştılar. Sonra Roma’da temsilcilik yapan bir Alman gazeteci arkadaşım aradı. Ses tonu adeta sevinç kusuyordu. Önce Şenol Güneş’in sağlığını sordu. Sonra Beşiktaş’ın yedek kalecisi Tolga Zengin’in tahrikinin görüntüsünün kendisine ulaştığını söyledi. Lafı UEFA’ya getirerek “Bu şartlarda Euro 2024’ü Türkiye’ye vermezler. Üzgünüm ama yaşananları gören yabancı federasyonlar milli takımlarını Türkiye’ye emanet edemezler” yorumunda bulundu. Böyle bir karar için henüz erken olduğunu zaman zaman Akdeniz ülkelerine bağlı liglerde bu tür olayların yaşandığını anlattım.Hatta geçmişten örnekler verdim. Olaylı derbide yaşananlar büyük darbe almıştı ve bunu hepimiz biliyorduk.

    Korner köşesinde başlatılan ve eski bir futbolcu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da “Kumpas” olarak gördüğü bu olay şüphesiz ilk aşamada adaylğımıza büyük bir ihanetle darbe vurdu.

    “Euro 2024” için tek rakibimiz Almanya altın tepside sunduğumuz bu kozu maalesef sonuna kadar kullanacaktır. Ne yazıkki bu olayın baş aktörü S.D adındaki kendini bilmezin  “Kalabalığa kapıldım, GAZA GELDİM, cebimdeki  çakmağı çıkartıp attım” ihanet itirafının bedeli Türk futboluna çok ama çok pahalıya mal olacak. Bu çirkin lekeyi temizlemek Federasyon kurumları kadar Gençlik ve Spor Bakanlığına da düşer.