hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Gerçek James Bond yaşama veda etti

    01.11.2020 Pazar | 11:59Son Güncelleme:

    Barry Nelson, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, David Niven, Pierce Brosnan, Daniel Graig. Bunlar çakma 007 James Bond’lardı Bir tek gerçek Bond vardı. O’da ilk James Bond’du. Yani Sean Connery.

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dün 90 yaşında hayatta olduğundan habersiz Bahamas’taki villasında uyurken son nefesini verdi. ‘Sır’ Kraliyet unvanlı katıksız bir İskoç oyuncuydu. Ian Fleming’in yarattığı Kraliçenin emrinde ki gizli servisin ilk ajandı. 007 ona yakışan bir koddu. ‘Bond., My name is James Bond’ hafızalarda kalan kült bir tanıtım oldu. ‘Bond, a James Bond’ sonradan tüm James Bond rolünü üstlenen diğer oyuncuların hiç birinin ağızına yakışmadı. Ya da bizlere öyle geldi.

    Gizli ajanlar genellikle zeki, akıllı, kurnaz, korkusuz ve dayanıklı olurlar ama İan Fleming’in ilk 007 James Bond’u artı aşırı atletik, yakışıklı, romantik, seksi ve erkek gibi erkekti.

    Yüzlerce aday arasından seçilmişti Sean Connery. İlk deneyiminde kalpleri fethetmişti. Kadınlar kendisine aşık olmuştu. ‘Dr. No’ dan sonra serinin ikinci filmi ‘Rusya’dan Sevgilerle’ nin konusu İstanbul’da geçiyordu. Sokaklarda rahatça dolaşan Sean Connery çekimler dışında normal bir turist gibi aramızdaydı.

    Her filminde daha da şöhrete ulaştı. Bond kızlarını kendisi gibi ünlendirdi, merak ettirdi.

    1962 -1983 tarihleri arasında toplam 7 James Bond filminde gizli ajanı canlandırdı. Tüm ısrarlara karşın ‘Yeter’ dedi. Çünkü ajan James Bond kendisini aşmıştı. ‘Gerçek adımı bile unuttum. Mutsuz oluyorum. Psikolojim bozuldu. Pes ediyorum.’ eklemesi yaptı. Üstlendiği karakterden arınıp beyazperde de yeteneğini başka tarzlarda göstermek ve kanıtlamak istiyordu ve başardı da.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gerçek James Bond yaşama veda etti

    Aslında siyaseti de seviyordu. Damarlarında ki İskoç kanı uğruna meydanlara çıkıp ülkesinin özgürlüğü için mücadeleye destek verdi. Ama İskoçya’nın özgürlük girişimlerini uzun yıllardır izleyemedi. Bir süredir adını bile hatırlayamıyordu. Bir keresinde ‘James Bond’ diye zorla mırıldandığına çalışanları tanık olduklarını söylediler. Demek ki bilinç altında hala kendisi ile özdeşleşen James Bond karakteri yatıyordu.

     Bir röportajında hayatında ki en büyük sıkıntıyı19 yaşında tamamen saçlarının dökülmesi  sırasında yaşadığını sonrasında perukla dost olduğunu itiraf etmişti.

    Adı hiç gönül dedikodularına karışmadı. İlk eşi Diane Cilento ölünce, 45 yıldır evli olduğu Micheline Roquebrune’e hep sadık kaldı.

    Dünya sineması büyük bir oyuncusunu kaybetti. Oğlu Jason babasının ‘Thurderball’ filminin çevrildiği Bahamas Adalarında Nassau’da satın aldığı villada huzur içerisinde son nefesini uykusunda verdiğini açıkladı ve cenaze töreninin aile arasında düzenleneceğini duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçek 007 James Bond Sean Connery iz bırakarak dünyasına, İskoçya’sına, hayranlarına veda etti.