hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Gucci Ailesi

    28.11.2021 Pazar | 12:39Son Güncelleme:

    Başyapıt sayılacak film nihayet vizyona girdi ‘House of Gucci’ (Gucci Ailesi). 84 yaşındaki İngiliz yönetmen Sir Ridley Scott’un filmindeki zengin kadro İtalya’ da moda devi Gucci ailesinin başına gelen gerçek bir trajik olayı gözler önüne seriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sara Gay Forden’in kitabı ‘A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour and Greed’den esinlenerek beyaz perdeye aktarılan bu Gucci Hanedanlığının yaşadığı cinayet ve ötesinde ki gelişmeler aslında modaevini derin bir şekilde sarsacağına toparladı.

    Yaşanan bu cinayet sırasında İtalya’daydım ve olayları gazetem için izlemiştim. Gucci ailesinin sakin ve kendi halindeki üyesi Maurizio Gucci 27 Mart 1995’ te sabah saat 9.00’da Milano’ nun Via Palestro Caddesi'ndeki ofisine girerken üç kurşunla katledildi. Öncelikle bunun bir ticari hesaplaşma olduğu sanıldı. Katilin veya katillerin cinayeti işledikten sonra iz bırakmadan kaçması Milano savcılığını zor durumda bıraktı. Oldum olası aile tarafından bir türlü benimsenmeyen Maurizio Gucci’nin güzel eşi Patrizia Reggiani hanedanlıkta söz sahibi olmak için yarattığı entrikalardan usanan kocasının kendisinden uzaklaşması, eski aşkı Paola Franchi’ye dönmesini sosyete içerisinde hazmedemeyen ihtiraslı kadının iki yıl sonra apartman görevlisi ve bazı kıskanç arkadaşlarının itirafları ve tanıklıklarıyla suçlu bulundu. Patrizia Reggiani suçunu kabul etmese bile kocasını öldürtmek için yüklü bir para karşılığı kiralık katiller tuttuğu ortaya çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gucci Ailesi
    Fotoğraf: AP

    Patrizia Reggiani 12 yıl cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakıldı ve bugün hala Gucci ailesiyle  maddi çıkarları için uğraşıyor. Tabii cinayeti üstlenmeyerek.

    Filme gelirsek kadrosu çok zengin. Yönetmen Sir Ridley Scott dersini çok iyi çalışmış ve kadroyu kurmakta kusursuzluğu seçmiş. Sara Gay Forden’in eserini iki formda senarist Becky Johnson ve konuya hakim İtalyan Roberto Bentivegna’ya emanet etmiş.

    Azmettirici Patrizia Reggiani’yi Lady Gaga canlandırıyor. Lady Gaga rolünde kusursuz. Tam 8 ay üzerinde çalışmış, Milano’da karargah kurmuş. Patrizia Reggiani ise Lady Gaga’ ya sitem ederek "Keşke bana gelip danışsaydı. Daha sağlıklı çekimler yapılırdı" açıklamasında bulundu.

    Maurizio Gucci rolü ise Adam Driver’e teslim edilmiş. Tam isabet. Al Pacino amca Aldo Gucci’yi, Jeremy Irons da Rodolfo Gucci’yi canlandırıyor. Bu film için tanınmayacak kadar şişmanlayan Jared Leto’ya kuzen Paolo Gucci emanet edilmiş ki bir başka tam isabet.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gucci Ailesi
    Fotoğraf: AP

    Gucci Hanedanlığı'ndan filmle ilgili şimdilik bir yorum gelmedi. Ama reklamın iyisi, kötüsü olmaz. Dünya sinemaları ‘Gucci Ailesi’ filmi için dolup taşıyor. Gerçek olan bu.

    Son bir bilgi. Kadro yapılanmasında Maurizio Gucci için Leonardo Di Caprio, Patrizia Reggiani içinde Angelina Jolie düşünülmüş. Her ikisinde kabul etmemiş.

    Gucci Ailesi
    Gucci Ailesi
    Gucci AilesiFotoğraflar: Reha Erus