hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Güle güle Sandy

    09.08.2022 Salı | 16:01Son Güncelleme:

    Aslında acı haber bekleniyordu. Ama insan yine de konduramıyor işte. Dile kolay tam 30 yıl önce başlayan meme kanseri ile mücadelede evrelerin tek tek üstesinden gelen Avustralya’lı şarkıcı - sinema oyuncusu - aktivist Olivia Newton – John maalesef bu ölümcül hastalığa sonunda yenik düştü. Birkaç aydır Santa Ynez’deki çiftliğinde ‘Kanserle Mücadele Vakıfları’na bağış toplamakla yaşamının son günlerini geçiriyordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aslında adı kadar Olivia Newton – John’u Sandy olarak tanıdık. Sandy Olsson. 1978 yapımı romantik müzikal komedi ‘Grease’ deki muhteşem öğrenci rolü ile. Jim Jacobs ve Warren Cassey’in kaleme aldığı bu gençlik öyküsü sahnelerde büyük ilgi toplarken 1978 yılında beyazperdeye aktarıldı. Yönetmenliğini Randel Kleiser’in yaptığı filmde John Travolta ve Olivia Newton - John’un sergilediği muhteşem performans bir anda dünya gençliğini neo - romantizme sürükledi.

    Aslında 68 neslinin bir bakıma yön değiştirmesini sağlayan bir akımdı. Genç erkek öğrenciler John Travolta’yı, kızlarda Olivia Newton – John’u kendilerine örnek aldılar. Diskoteklerde bu ikilinin nefis dansı ve Oscar’a da aday gösterilen ‘Hopelessly Devoted To You’ ve ‘Your Are The One That I Want’ şarkıları satış rekorları kıran albümün önemli parçalarıydı.

    6 Milyon Dolar gibi küçük bütçeli filmin 366 Milyon Dolar hasılat yapmasında John Travolta ile Olivia Newton – John’un etkisi büyüktü.

    1992 yılında Avustralya kökenli sarışın yıldıza ilk meme kanseri teşhisi kondu. Hala genç ve güzeldi. Bu arada kendisi için üzülenlere moral vermeye çalıştı. İşini gücünü bıraktı ve kendi adına Melbourne’da Kanserle Mücadele ve Sağlık Merkezi’ni kurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu arada dünyanın kötü gidişatına karşı aktivistliğe soyundu. ‘Hastalığımı unutturuyor, oyalıyor beni’ açıklaması yapmıştı. Tam kanseri yenmiş ve normal hayatına dönmüşken 2013’te illet yine yakasına yapıştı.

    Alınacak göğsü kalmamıştı. İç organlara ilerliyordu sinsice. Yine toparladı azimle ve büyük mücadeleyle. 5 yıl daha kazandı. Ama 2018’de doktorlar Olivia Newton – John için üçüncü evrenin sonun başlangıcı olduğunu itiraf ettiler. Güney Kaliforniya’daki çiftliğine yerleşerek anılarıyla, mücadeleleriyle dünü sakin ve huzurla bekledi.

    Bu satırları yazmadan ‘Grease’ i gecenin bir vakti tekrar izledim. Beni okul yıllarıma götürdü. Gençlik heyecanımı tekrar yaşattı Olivia Newton – John.

    Güle güle Sandy.