hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Hakan Çalhanoğlu 10 numara

    04.08.2020 Salı | 12:24Son Güncelleme:

    Koronavirüs illeti yüzünden dünyada spor faaliyetleri bir bir iptal oldu. Tabii en büyük hasarı futbol ligleri aldı. Kimisi ertelendi, kimisi o günkü konuma göre bitirildi. Hala tekrar başlamayanlar bile var diğer kıtalarda.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Süper Ligi uzun bir aradan sonra tekrar kaldığı yerden ama seyircisiz başlatıldı. Pandemi öncesi harikalar yaratan takımlar sonradan bir balon gibi söndü. Hatta küme düşme hattına girdi. Ama küme düşme kaldırılınca sezonu kayıpsız kapattı.

    İtalya’da Serie A’da büyük değişiklikler yaşadı. Örneğin lider Juventus’un ensesine yapışan Lazio şampiyonluk yarışını sürdürürken verilen ara sonrası hele seyircisiz tanınmayacak kadar kötü maçlar çıkartarak ligi ancak 4. bitirebildi. Milan ise pandemi öncesi vasat bir oyun sergileyerek ortalarda mücadele ediyordu.

    Bu takımda prestijli 10 numaralı formayı giyen milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu’da bu istikrarsız takım oyununa ayak uyduruyordu. Ama ne zaman liglerin seyircisiz devamına karar verildi işte o zaman Hakan Çalhanoğlu sahneye çıktı. Takıma sonradan dahil olan İsveçli Zlatan İbrahimoviç ile birlikte harikalar yaratmaya başladı. Attığı birbirinden güzel goller ve çok değerli asistleri ile Milan’ı adeta sırtladı. Sezonu Kupa Maçları ile birlikte 11 gol ve 9 asistle tamamladı. Hemen hemen her hafta en iyi 11 karmasına seçildi. Rakiplerin tehlikeli rüyası oldu. Sampdaria’ya frikikten attığı nefis golün bir antoloji ürünü olduğu yorumlandı. Hakan verilen zorunlu arada çok ve ciddi bir şekilde çalıştığını ayrıca hırs yaptığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hakan Çalhanoğlu bir gurbetçi ailenin çocuğu olarak Almanya’da Karlsruher SC, Hamburger SV, Bayer 04 Leverkusen’de Almanya Liginde forma giydi. Sonra 2017 – 2018 İtalya’nın Milan Kulübüne transfer oldu. Türkiye’de U 16’da başlayan Milli takım süreci A takımına kadar yükseldi. Türk Milli takımınında oynamayı seçmişti. Özellikle frikikten attığı goller kadar ceza sahası dışından sert şutlarıyla kalecileri avlaması dikkat çekti ve borsa fiyatını arttırdı.

    Pandemi sonrası olağanüstü formu yakalayan ender Avrupalı futbolculardan biri oldu Hakan Çalhanoğlu. Milan’ı Serie A’da 6 lığa taşırken Avrupa Kupasına sürükledi. SKY TV milli futbolcumuzu taçlandırırken disiplini, oyun yeteneği kadar centilmenliği ile de ön plana çıkarttı.10 numaralı formayı hangi takımda olursa olsun taşımak hiçte kolay değildir. Hakan Çallhanoğlu bunu başardı ve gelecek sezon Milan’da yine lider olacağını hocası Stefano Pioli duyurdu. Bravo Hakan. İnşallah ay yıldızlı milli takımımıza yıllarca hizmet edip büyük katkılar sağlar.