hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Hakem Cüneyt Çakır'ı uğurlarken

    21.11.2022 Pazartesi | 12:18Son Güncelleme:

    Geçtiğimiz Cumartesi gecesi Gaziantep’te oynanan Türkiye – Çekya özel maçında ilk beş dakika düdük çalarak hakemliğe veda eden Cüneyt Çakır ülkemizi futbol sahalarında muhteşem bir şekilde temsil etmiştir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Baba mesleğini seçen Cüneyt Çakır kariyerinde tam 1679 maç yönetmiş ve uluslararası alanda büyük saygı görmüştür.

    Her insan mutlak bir takımın taraftarıdır. Ben bir gazeteci olarak ayrıca Cüneyt Çakır’ın koyu bir taraftarıydım. Babası Serdar Çakır kadar kendisine de yönettiği karşılaşmalarda yıldız verdim. 6 Haziran 2015’te Şampiyonlar Ligi finalinde Barselona – Juventus maçını yöneterek mesleğinin zirvesine ulaşan Cüneyt Çakır ayrıca Avrupa Futbol Şampiyonası’nda ve Dünya Kupası’nda da düdük çalarak Türkiye’ye büyük prestij sağladı.

    Yıllar önce efsane İtalyan hakem Pierluigi Collina ile söyleşi yaparken Cüneyt Çakır için ‘O hakemliğin şairidir’ yorumunda bulunmuş ve önünün açık olduğunu yorumlamıştı.

    FİFA kokartlı hakemimizin uluslararası sahalarda yönettiği maçlarda övgü alırken Türkiye Ligindeki karşılaşmalarda sık sık ciddi eleştirilere uğramasına pek anlam veremezdim. Özellikle derbi maçlarında kaybeden takımların yönetici ve taraftarlarınca adeta linç edilen Cüneyt Çakır’ın kritiklere göğüs germesini takdirle karşılamıştım.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Futbolumuzun başarısız dönemlerinde hakemimiz Cüneyt Çakır hep birkaç adım önde olmuş ve ülkemizi gururla temsil etmiştir. Geçtiğimiz yıl İFFHS (Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu) Cüneyt Çakır’ı boşuna Alman Felix Brych’in ardından 21. yüzyılın ikinci en iyi hakem seçmedi.

    Efsane İtalyan hakem Collina’nın ‘Cüneyt Çakır hakemliğin şairidir’ yorumuna katılmamak elde değil. Güle güle güzel ve dürüst insan. Şimdi seni futbolda daha büyük görevler bekliyor.