hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    'Hollywood aktörleri'

    27.10.2020 Salı | 12:56Son Güncelleme:

    Yukarıdaki başlık bana ait değil. Yıllarca birlikte çalıştığım usta kalem, ekran duayeni spor yazarı ve yorumcusu Şansal Büyüka'ya ait. Pazar günü Milliyet gazetesindeki köşe yazısında Antalyaspor’un Alman kaptanı Lukas Podolski’nin açıklamasını sütunlarına taşımış.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ne demiş Almanya Milli Takımı'nın eski yıldız oyuncusu: "Türk futbolcuları Hollywood aktörleri gibi. En ufak bir faulde sanki ayakları kırılmış gibi yerde kıvranıyorlar"

    Çok haklı Podolski. Üşenmedim Süper Lig'de hafta sonu oynanan bütün maçları dikkatle seyrettim. Aman tanrım! Kalçasına rakip oyuncudan darbe alan futbolcu ellerini yüzüne götürerek yerde kendini oradan oraya bırakıyor. Bir başkası koşarken kendiliğinden tökezleniyor sanki rakibi dokunmuş gibi hakeme bakarken iki, üç takla birden atıyor. Rakibin kolu omuzuna bastırıyor O kafasını tutarak kendisini yere bırakıyor. Amaç hakemi etki altında bırakarak rakibine sarı veya kırmızı kart gösterilmesini sağlamak. Şansal Büyüka'nın yorumladığı gibi bu gibi hareketleri çoğu hakemimiz yiyor. Oyunu çirkinleştiren bu gibi hareketler futbolumuza büyük zarar veriyor. Aynı aldatmacalara Avrupa'da kulüp takımlarımız hatta milli takımımızın oyuncuları da başvurabiliyor. Ama bunları yabancı hakemler pek yutmuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hollywood aktörlerifotoğraf: AA

    İngiltere, Almanya, İtalya, İspanya hatta Fransa lig maçlarına baktım. Futbolcular hakemi kandırmak için bu tür ucuz yollara pek başvurmuyor. Oyunun tekrar başlaması için hemen kalkıyor koşusuna devam ediyor. Bizim liglerde bir faul sonrası zaman kaybetmek artık alışık hale geldi. Oyun soğuyor. Rakip takım sahasına yerleşiyor. Sonra faul atışı kullanılıyor. Zevksiz, sevimsiz bir futbol sergileniyor.

    Sonra bakıyoruz takımlarımız Avrupa'da başarılı olamıyor. Elenen elenene. Aklımız hep normal faulleri abartıp hakemi aldatmak üzerine kurulmuş sanki. Ama yabancı hakemler bu gibi hareketlere hazırlıklı. Çoğunda düdük bile çalmıyor. Sonuçta kaybeden bizim futbolumuz oluyor. Maalesef kenar yönetimi de bu tür aldatmacalar için futbolcularını teşvik ediyor adeta...

    Podolski’nin "Türk futbolcuları Hollywood yıldızları gibi" yorumuna Şansal Büyüka'nın "Sahtekarlığa Oscar vermeyin" çığlığı cukkadanak oturmuş.