hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    "İçimizdeki İtalyanlar, Çinliler, Sırplar... "

    06.06.2021 Pazar | 13:43Son Güncelleme:

    İtalya’nın Adriyatik denizindeki turistik kenti Rimini’de 25 Mayıstan bu yana Voleybol Kadınlar FİVB Milletler Ligi maçları oynanıyor. Dünyanın belli başlı milli takımları burada gövde gösterisinde bulunuyor. İtalyan teknik direktör Giovanni Guidetti’nin çalıştırdığı 'Filenin Sultanları' lakaplı Voleybol Milli takımımız bu turnuva da ardı ardına galibiyetlere ulaştı ve belki tarihinde ilk kez yenilgi görmeden 6 maça imzasını attı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bazı iddialı milli takımlar buraya yaklaşık 50 gün sonra başlayacak 2020 Tokyo Olimpiyatlarını düşünerek ikinci bir takımlarını getirdiler. Örneğin birinci maçta 3 -2 yendiğimiz Dünya Şampiyonu Sırbistan, 6. maçta 3 – 0 la geçtiğimiz Olimpiyat Şampiyonu Çin Halk Cumhuriyeti ve ikinci karşılaşmada set vermeden havlu attırdığımız ev sahibi İtalya.

    Dünyada her sporda alınan sonuçlar istatistiklere geçer, Saklanamaz, zaferlerde, hezimetlerde ‘Palmeras’ denilen kalıcı istatistiklerde yerini silinmeden alır. Taraflar ister as oyuncularıyla mücadele etsin ister gençlerle, ister veteranlarla. Alınan sonuç asla değişmez.

    İçimizdeki İtalyanlar, Çinliler, Sırplar... Fotoğraf: DHA

    Özellikle Kadın Voleybol takımımız 6 da 6 yaptıktan sonra sosyal medyada ve bazı spor camialarında küçümsetici yorumlara tanık olmaktayım. Yok Sırbistan buraya ikinci takımla gelmiş, yok İtalya Olimpiyatlarda madalya umuduyla kendi evindeki kupaya gençleri göndermiş, yok Çin Halk Cumhuriyeti unvanını korumak adına Rimini’de toplama takımla mücadele ediyormuş... Galibiyetlerimize gölge düşürecek bu gibi değerlendirmeler son derece çirkin. Burada her galibiyet, kazanılan her set bize ekstra puan getiriyor ve Dünya genel sıralamasında üstlere doğru azimle tırmanıyoruz. Alınan sonuçlar resmi. Rakip sahaya çıktıktan ve maçı bitirdikten sonra orada elde edilen netice mutlak istatistiklere geçecek ve ömür boyu kalacak. Arşivler yalan söylemez. ‘Filenin Sultanları’ oyun alanına çıkıyor rakip kimse yenmeye çalışıyor ve de yeniyor. İçimizde ki Sırplar, İtalyanlar veya Çinliler bunu kabul etse de etmese de spor da gerçek olan bu. Bu satırları yazarken ay - yıldızlı kızlarımız 7. maç için Tayland'a karşı oyun alanına çıkacaktı. Genel Klasmanda ABD’nin ardından 2. sıraya yerleşen takımımızda Eda, Hande, Kübra, Şeyma, Meryem, Naz, Cansu, Ebrar, Ayça, Tuğba, Meliha, Simge, Aslı, Zehra rakip kim olursa olsun sonuna kadar mücadelelerini sürdürecekler ve dörtlü finale kalmak için ter dökecekler. Haydi kızlar!