hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    İlla ki futbol mu haydi canım sizde! 

    24.05.2022 Salı | 16:51Son Güncelleme:

    Bu satırları yazarken arada ekrana bakıyorum.17 Yaş Altı Avrupa Futbol Şampiyonası grup son maçında Milli Takımımız Belçika’ya 3 - 1 yeniliyor.  Önce İspanya sonra Sırbistan’a mağlup olan gençlerimiz çeyrek finale katılma hakkını kaybetti. Futbolda maalesef bu sezon bir başarı gösteremedik .İşler kötü gitti. Dünya Kupası Finallerine gitmeyi play off’ta ıskaladık.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya sıralamasında 43. sıraya kadar düştük. Kulüp takımlarımız bekleneni gerçekleştiremediği gibi UEFA’ da ülke puanlarımız çok geriledi. Sürekli ön eleme turları oynamaya mahkum edildik. Ülke çapında tek heyecan Trabzonspor’un yıllar sonra hakkıyla lig şampiyonluğunu kucaklamasıydı. Futbol Federasyonumuzun kötü yönetimiyle Dünya Kupasına Cüneyt Çakır gibi bir klas hakemi seçtiremedik. Bu arada Polonya’dan gelen güzel  haberde Ampute Şampiyonlar Ligi Finalinde Etimesgut Belediyesi’nin şampiyon olması tesellimizdi bu dalda.     

    Peki ya diğer sporlarda neler yaptık, yapıyoruz. Çok başarılı sonuçlar alıyoruz, mutlu oluyoruz, gurur duyuyoruz, keyifle izliyoruz. Kadınlar Boksta 5 altın 2 bronz madalyanın kazanılmasının hemen ardından basketbolda Anadolu Efes Avrupa’nın en büyüğü olduğunu bir kez daha kanıtladı. Çiçeği burnunda yeni kulüp Bahçeşehir Koleji FİBA Avrupa Kupasını müzesine götürmesi de büyük başarıydı.

    7Days Euro Kupasında Tutti Frutti Bursa’da final oynaması göğsümüzü kabarttı. Voleybolda Vakıfbank kadın takımı en büyük kupayı tekrar havaya kaldırdı. Tekvando’da bol madalya ile birinci olduk. Kürekte gençlerimiz bazı sınıflarda mutlu sona ulaştılar. Olimpiyatlardaki okçumuz Mete Gazoz’un hedefi 12 den vurup altın madalyayı boynuna takması ekranlar önünde bizleri sevince boğdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Keza kadın boksörümüz Busenaz Sürmeneli’nin  Olimpiyat şampiyonluğu da bir ilkti. Medyaya pek yansımadı ama Kung Fu da bile şampiyonlar çıkarttık. Güreşte toplam 17 madalya ile ata sporumuz adeta küllerinden yeniden doğdu. Motosiklet Süperbike’ta Toprak Razgatlıoğlu’nun Dünya Şampiyonluğunu da unutmayalım. 

    Kötü bir sezon geçiren illaki futbolun yanında amatör spor olarak bilinen Olimpik dallarda elde edilen büyük başarılar bizleri mest etti, göğsümüzü kabarttı. Teşekkürler alın teri döken bu sporcularımıza.