hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    İnsanlığı öldürmeyenler

    21.03.2022 Pazartesi | 16:09Son Güncelleme:

    Aslında haberi yurt dışında olduğum için yabancı basında gördüm. Araştırdığımda CNNTürk’te ekranlara yansıtmış. Düzce’de geçimini hurdacılıkla sağlayan Tarık Tok adlı vatandaş ekmek teknesi atı yorulunca arkaya bağlayıp arabayı kendisi çekerken cep telefonlarının kamerasına yansımış ve sosyal medyanın gündemine oturmuş. İzlediğimde gözlerim doldu. İşte insanlığı öldürmeyenler kulübünden bir örnek daha dedim.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hurdacı Tarık Tok Düzce’de yaşıyor. Atı yaşlı ve yorgun 25 yaşında adı da Gül müş. Baba yadigarıymış. Geçimini kağıt, naylon ve plastik toplayarak sağlıyormuş. Arabaya yük bindikçe Gül bayağı zorlanıyormuş. Tarık Tok’ta bu gibi durumlarda Gül’ü arabasının arkasına bağlayıp kendisi koşmuş.

    Tarık Tok ‘Atamıyoruz, satamıyoruz iki çocuklu ailemi geçindirmekte bana Gül yardımcı oluyor. O da benim bir kız çocuğum gibi. Yorulunca kıyamıyorum hemen dümene ben geçiyorum. Bize geldiğinde taydı. Bu atla babam bize baktı, ben çocuklarıma baktım, evimi yaptım, kızımın çeyizini Gül sayesinde hazırladım. Oğlumu da bu atla okutuyorum. Ama artık yaşlandı. Ölünceye kadar bakacağım kırmızı Gül’ü me’ diyor.

    İnsanlığı öldürmeyenler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tarık Tok ve atının hikayesine kayıtsız kalınmadı. Türkiye Jokey Kulübü ve at çiftliği sahiplerinden Murak Seyok ‘Gül yaşadığı sürece yem ve bakım desteği vereceklerini açıklarken ‘Tarık bu zor günlerde bizse insanlığımızı hatırlattı. Biraz nefsimizden utandık. Diğer çiftlik isleten arkadaşlarımızla atının tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız’ diye konuştu.

    İnsanlığı öldürmeyen bir başka haber de Muş Ovasından geldi. Mart ay başında göç ederek Muş Ovasında yuva kuran leylekler yoğun kar yağışında zor durumda kalmışlar. Vangölü Elektrik Dağıtım şirketi VEDAŞ ekipleri harekete geçerek karla kaplı yuvaları temizleyip yem bırakmışlar.

    Bu gibi güzel haberleri okumak insanlık adına mutluluk veriyor.