hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İtalya Serie A'daki futbolcularımız

    İtalya Serie Adaki futbolcularımız
    expand

    Geçtiğimiz hafta sonu başlayan 2019 -20 İtalya Birinci Futbol Ligi Serie A’da Türk kökenli tam 8 futbolcu var. Bu bir rekor. Geçmişte arada bir Türk futbolcular Avrupa’nın renkli liglerinden Serie A ‘da forma giymişler bazıları başarılı olmuş, bazıları ise şanslarını iyi kullanamadan Türkiye’ye dönmüşlerdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İtalya’da ilk oynayan Türk futbolcusu Şükrü Gülesin oldu.1950 -51 sezonunda  Palermo’da top koşturdu Daha Sonra Lazio’ya transfer oldu. Beşiktaş’lı Şükrü Ağabey ile 1958 yılında Roma’da tanıştık sonra yolumuz Milliyet Gazetesi Spor Servisinde kesişti.

    Fenerbahçe’li Lefter Küçükandonyadis ise1951 -52 sezonunda Fiorentina’da oynadı ama memleket hasreti ve Fenerbahçe tutkusuyla İstanbul’a geri döndü.

    Bir başka Türk futbolcusu Beşiktaş’lı Bülent Esel SPAL takımında1951- 54 sezonlarında  forma giydi ve 78 maçta 25 gol atarak rekor kırdı.

    Adaşı Galatasaray’lı Bülent Eken’de İtalyan  Birinci liğinde Salernitana ve Palermo’da  1950 ile 52 sezonları arasında haf mevkiinde ülkemizi temsil etti

    Sayesinde gazeteci olduğum Can Bartu 1961 sezonunda gittiği İtalya’da 2 sezon 

    Fiorentina’da 1 sezon Venezia’da ve 3 sezon Lazio’da klasını konuşturdu. Sonra tekrar kulübü Fenerbahçeye döndü.

    Ve futbolumuzun Taçsız Kralı Metin Oktay.Galatasaray’da 10 Kez Gol Kralı oldu ama altmışlı yılların başında Sicilya Adasının Palermo takımında bekleneni gösteremedi 12 maçta sadece 3 gol atarak eski kulübüne döndü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ne var ki Metin Oktay ve Can Bartu’dan sonra İtalya’ ya 30 yıl kadar futbolcu beğendiremedik. 

    Okan Buruk ve Emre Belözoğlu’da İnter’de yan yana oynayan iki Türk futbolcusu oldu..

    Fatih Terim’in Milan’ın başına geçmesiyle Galatasaray’lı Ümit Davala İtalya’ya İmparator tarafından çağrıldı. Terim’in görevine son verilince Davala İnter’e gitti ama forma şansı bulamadı. 

    Ve Fenerbahçe’nin ümit vaad eden genç oyuncusu Salih Uçan. 20 yaşında Roma’ya kiralandı. Sadece 7 Maçta dakika atabildi. Geçen sezon ise Empoli’de yine başarısız bir sezon geçirdi.

    Ve bu sezon Seria A da ikisi Alman vatandaşı tam 8 futbolcumuz boy gösterecek. Geçen yıl Milan’da oynayan Hakan Çalhanoğlu  bu sezon takımının rejisörü konumunda.

    Yine geçen yıl Roma’ya transfer olan Altınordu alt yapısından yetişen ve Başakşehir’de ki futbolu ile göz dolduran Cengiz Ünder daha ilk maçında Genoa’ya gol atarak bıraktığı yerden başarısını sürdüreceğinin teminatını verdi adeta.

    Yine geçen sezon Sassuolo’ya giden Merih Demiral bu sezon Cristiano Ronaldo ile birlikte Juventus gibi bir dev takımda başarı için top koşturacak.

    Galatasaray’lı Sinan Gümüş Genoa’da, Gençler Birliği alt yapısından yetişen Mert Çetin , Cengiz Ünder’in takımı Roma’da forma için mücadele verecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sassuolo ise Melin Demiral’ı Juventus’a verdikten sonra başka bir Türk Milli Takım oyuncumuz Avusturya doğumlu Mert Müldür’ü Rapid Wien’den transfer etti.

    Türk kökenli Alman Emre Can geçen sezon olduğu gibi bu sezon’da Juventus’da ilk on bir de yer alacak. Galatasaray’da pek forma şansı bulamayan diğer Türk kökenli Alman oyuncu Koray Günter ise Hellas Verona’da iyi bir sezon geçirmeyi hedefleyecek.

    Bu sezon bizler için Serie A daha bir ilgi odağımız olacak. Futbolcularımıza Çizme’de başarılar dileriz.

     

      

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow