hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    İtalyan Oscar’larında 3 özel ödül COVID-19 ile mücadele eden sağlıkçılara

    11.05.2021 Salı | 15:38Son Güncelleme:

    Bu yıl pandemi nedeniyle iki kez ertelenen ve bu gece yapılacak İtalyan sinema Oscarları olarak tanımlanan ‘David di Donatello’ ödül töreninde üç sağlıkçıya özel plaket verilecek.

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2021’de 66.sı düzenlenecek İtalya Sinema Akademisi'nin geleneksel ödül töreninde sinemacılar dışında üç sağlıkçıya layık görülen plaketler için konuşan Akademinin Başkanı Piera Detassis "Bu takdiri alacak sağlık uzmanları bir laboratuvar bilimcisi, bir sağlık yöneticisi ve bir hemşire koordinatörüdür. Üç simge isim COVID-19 krizi boyunca sağlık alanında yaptıkları olağanüstü çabalarla İtalya’daki film ve görsel – işitsel prodüksiyon faaliyetlerinin güvenli bir şekilde yeniden başlatılmasında önemli katkılarından dolayı Spallanzani bulaşıcı hastalıklar enstitüsü tarafından ‘David 21’ onur tanıma adlı üç plaket tören sırasında kendilerine sunulacak" açıklaması yaptı.

    İtalyan sinemasının başkenti Roma’daki Cinecitta stüdyolarında pandemi nedeniyle uzun süre duran faaliyetlerin yine Roma’daki Bio – Medico Campus karmaşık analİz biliminin müdürü Silvia Angeletti, Gemelli Polikliniği ecza ve anti COVID- 19 test alanı müdürü Yerushalmi Legkar ve Uscar Lazio bölgesi hemşirelik koordinatörü Stefano Marangiu’nun gayretleri ile prodüksiyon etkinliklerini özellikle sağlık açısından güvenli ve verimli bir şekilde devam edebilmesini sağlayarak büyük katkıda bulundukları belirtildi.

    Sinema temsilci dernekleri, prodüksiyonlar, sendika temsilcileri, set çalışanları, oyuncular ve yönetmenler bu olağanüstü durum sırasında sağlıkçıların büyük yardımı olduğunu vurgulayarak Akademinin bu kararını desteklemişlerdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu gece RAI devlet televizyonunun canlı olarak Roma ‘Teatro dell’Opera’ tiyatrosundan yayınlayacağı ve Carlo Conti’nin sunacağı ‘David di Donaltello’ ödül töreninde ilk alkışlar bu üç sağlıkçıya gidecek. Bir başka özel ödül ise yılların yıpratamadığı oyuncu Monica Bellucci’ye verilecek.

    İtalyan Oscar’larında 3 özel ödül COVID-19 ile mücadele eden sağlıkçılaraFotoğraf: daviddidonatello.it