hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    İtalya'yı Chiellini şampiyon yaptı

    12.07.2021 Pazartesi | 09:49Son Güncelleme:

    Dün İtalya’nın gözü kulağı Londra’daydı. Önce Wimbledon Tenis Turnuvasında İtalyan genç raket Matteo Berrettini dünyanın bir numarası Sırp Novak Djorkovic ile finalde karşılaştı. Çim korttaki ilk seti kazanan Berrettini maçı 3 - 1 kaybetti. Finali TV'den izleyen İtalyan Milli Takımı futbolcuları EURO 2020 için bu kez futbolun tapınağı Wembley’de ev sahibi İngiltere karşısına Avrupa Futbol Şampiyonluğu için çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Daha ikinci dakika dolmadan ‘Gök mavililer’ler kalelerinde Shaw’un golünü gördü. İtalyanlar ilk şoku atlattıktan sonra oyunda dengeyi kurdular, hatta rakiplerinden daha iyi oynamaya başladılar. Karşılaşmanın 67. dakikasında Leonardo Bonucci karambolde durumu 1- 1 yaptı. Sonrasında top bir İngiltere kalesinde bir İtaya kalesinde gezdi durdu. İtalya’nın emektar kaptanı Giorgio Chiellini iki kez ceza sahaları altı pasta yaşanan karambollerde topu İngilizlere vurdurtmadı.

    14 Ağustos'ta 37 yaşına basacak savunma oyuncusu normal sürenin bitimine az kala son adam olarak sağ uçtan İtalya kalesine bindirme yapan Sterling’i yere sererek kırmızı kart görme uğruna takımının gol yemesini ve olası mağlubiyeti engelledi. Juventus'lu oyuncu EURO 2020’ye sözleşmesi uzatılmadığı için bir başka deyimle bonservisi elinde boşta gezer olarak gelmişti. Aslanlar gibi mücadele eden ve üç kez İngiltere’nin gol atmasına izin vermeyen Giorgio Chiellini bu başarısından sonra mutlak Juventus’ta kaptanlığını sürdürecektir.

    İtalya tam 53 yıl sonra Avrupa Şampiyonu oldu. Romalı şarkıcı Antonello Venditti’nin ‘Sihirli Geceler’ Dünya Şampiyonluğu şarkısı bir kez daha Çizme’yi ayağa kaldırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İtalya’nın şampiyonluğunun mimarı teknik direktör Roberto Mancini’dir. ‘Gök mavililer’ler Mancini’nin yönetiminde 34 maçtır yenilmiyor. Milli takıma inanılmaz bir birlik ve uyum yakalattı. Maalesef sonradan büyük başarılar kazanan futbol adamlarını arkalarına teneke bağlayarak kovmada üstümüze yoktur. Roberto Mancini de bunlardan biriydi. Tıpkı Almanya Milli Takımı'nın teknik direktörü Joachim Löw ve bizi de grup maçında yenen İsviçre’nin çalıştırıcısı Vladimir Petkovic gibi.

    EURO 2020’ye güya final oynamaya gitmiştik. Şampiyonada Türkiye’nin adı sadece açılış maçını finalde şampiyon olan İtalya ile oynamanın dışında pek geçmedi maalesef.

    İtalyayı Chiellini şampiyon yaptıFotoğraf: AP