hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Karagümrük’ün Pirlo’su

    21.06.2022 Salı | 15:52Son Güncelleme:

    Haberi ilk okuduğumda doğrusu asparagas sanmıştım. Andrea Pirlo’nun futbolculuğunu gençliğinden beri yakından takip etmiştim. Sonra da antrenörlüğünü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Andrea Pirlo İtalya’ya gelmiş geçmiş en donanımlı futbolcu olarak iz bıraktı. Oyun kuruculuğu, zekası, top kontrolü, yaratıcılığı, tekniği, frikik atma yeteneği ile ileriye dönük kusursuz bir orta saha oyuncusuydu. Bir çok takımda top koşturdu ama Juventus ile özdeşleşti.

    Son zamanlarda İtalyan antrenörleri ve futbolcuları Süper Ligimize pek bir ilgi duymaya başladılar.

    Daha önce de yakın zamanda Federico Giunti Beşiktaş’ta kaleci Morgan De Sanctis Galatasaray’da ve Matteo Ferrari yine Beşiktaş’ta Türkiye macerası yaşamıştı.

    Sonrasında Stefano Napoleoni’yi önce Başakşehir’de ardından Göztepe’de izledik.

    Davide Petrucci Çaykur Rizespor formasını giydi. Milan’lı Alessio Cenci Ankaragücü’ne transfer oldu. Simone Scuffet Kasımpaşa kalesini korudu. Karagümrük ise Fabio Borini ve Emiliano Viviano’yu kadrosuna kattı. Ama asıl ses getiren Mario Balotelli’nin Adana Demirspor’a şaşkınlık yaratan transferiydi.

    Doğrusunu söylemek gerekirse Avrupa’da İspanya, İngiltere, Fransa, İtalya ve Portekiz liglerinden sonra en çok izlenen ve ilgi çeken lig Türkiye Süper Ligi. Rakamlar bunu söylüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Haliyle sporda Türkiye kulüpler düzeyinde çekici hale geldi. Örneğin Portekizli hoca Jesus Jorge’nin Fenerbahçe’yi seçmesi bence iştah açtı.

    Mario Baltotelli’nin Adana Demirspor’da ki antrenörü Vincenzo Montella ile Andrea Pirlo mutlak görüşmüştür. İtalyan hocalar önce kulüplerin tesislerini merak ederler. Karagümrük çok kaliteli bir statta rakiplerini ağırlıyor, Olimpiyat Stadında. Ama tesisleri yeterli mi? Eğer Pirlo bu teklifi kabul ettiyse vardır bir bildiği. Tesisler konusunda yeni kulübünden mutlak söz almıştır.

    En çok, haberin düşündüğüm gibi asparagas çıkmadığına sevindim. İnter’de, Milan’da, Brescia’da Reggiana’da ‘Maestro’luğunu ilan ettiği Juventus’ta ilahlaşan, sonra Amerika’da New York City’de oyuncu kariyerini noktalayan Andrea Pirlo eski kulübü Juventus’ta hoca olarak bekleneni verememişti. Bir sezonu zor bitirdi. 43 yaşında ki Andrea Pinlo’ya Yunanistan’dan Sırbistan’dan hatta İtalyan takımlarından teklif geldiğini biliyoruz. Ama O Karagümrük’ün Pirlo’su olmayı tercih etti. Yeni bir İtalyan ve Süper Ligde yeni bir heyecan. Benvenuto Andrea. Hoş geldin.