hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Kevin Spacey 'kamu spotu' gönüllüsü oldu

    28.12.2020 Pazartesi | 12:20Son Güncelleme:

    ‘House of Cards’ dizisindeki performansı tüm dünyada konuşulurken taciz haberleriyle savrulan ve ardından da kovulan Oscar’lı oyuncu Kevin Spacey pişmanlığını kamu spotu gönüllüsü olarak göstermeye çalışıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üç yıl önce Anthony Rapp adlı bir oyuncunun 14 yaşındayken yaşadığı taciz olayını açıklaması sonrası eşcinsellik tercihini açıklayan Kevin Spacey bunalıma girmiş ve kardeşi Randy Fowler 'çok zor günler yaşadığını' duyurmuştu. Fowler "Suçluluk duygusuyla Kevin’ın intihar etmesinden korkuyorum. Ancak o bir narsist olduğu için buna ihtimal vermemeye çalışıyorum" demişti.

    Kevin Spacey ‘House of Cards’ dizisinden kovulduktan sonra kabuğuna çekilmiş, kimilerine göre son çare ciddi psikolojik yardım almıştı. Geçmişi ile hesaplaştığı da Hollywood’da yayılırken kendisinin kardeşiyle birlikte çocukken babasından taciz gördüğü haberleri de yayılmıştı.

    Ünlü aktör geçmişte Noel ve Yılbaşı Bayramları öncesi de YouTube aracılığı ile mesajlar vermiş ve kendisi ile ilgili iddiaları cılızca savunmaya çalışmıştı.

    Ne var ki 25 Aralık günü Kevin Spacey ‘House of Cards’ ta canlandırdığı Frank Underwood karakterine bürünerek 2 dakika süren ‘National Suicide Prevention Lifeline’ (Ulusal İntihar Önleme Yaşam Hattı) kamu spotu gönüllüsü olarak bir konuşma yaptı.

    Kevin Spacey kamu spotu gönüllüsü oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kevin Spacey kendisinden de söz ederek çok zor günler geçirdiğini, çıkmaza girdiğini, ne yapacağını bilemediğini hatırlatarak "Geçtiğimiz yıllarda bir çok kişi başlarından geçenleri ve bununla ilgili verdikleri mücadeleyi benimle paylaştılar. Onlara kendi başımdan geçenlerin beni aştığını, başa çıkamadığımı, çok zorluklarla karşılaştığımı itiraf ettim. Ama karşımdakilerin umutlarını yitirmeleri ve çektikleri acılarla bilinmez bir yere doğru hızla sürüklenmelerini hissetmek bana azap verdi. Kendilerini suçlu hissetmeleri, yaşadıklarından utanmaları, kişilik mücadelesi vermeleri, acizlikle sırtlarını duvara yaslamaları ve bir çıkış yolu bulamamalarına karşı onlara durumlara ne olursa olsun bir çıkış yolu sözü verdim. Şimdi bu kutsal günlerde yalnız olmadıklarını hissetmemelerine karşın onlara yardım elini uzatacakların olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Çünkü yalnız değilsiniz. İnanın her şey daha iyi olacaktır. Noelinizi kutlarken harika bir 2021 geçirmenizi dilerim" dedi.

    Kevin Spacey’in bu intiharları engelleme girişimi kamu spotu sosyal medyada ve zaman zaman yerel televizyon kanallarında da yayınlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kevin Spacey’i taciz olayları bilinmiyorken ve mesleğinin zirvesindeyken 2008 Antalya Film Festivali'nde tanımıştım. Harika konuşmalar yaptı. Panellere katıldı, oyunculuk dersleri verdi. Beraber yemek yedik. Gece plaj partisinde ateş başında Amerikan edebiyatını tartıştık. Kendisini hayran bırakmıştı. 61 yaşındaki ünlü oyuncunun kamu spotunu izleyince içinden geçen veya geçmekte olan fırtınaları anlamaya çalıştım. Dışlanmak duygusu bu olsa gerek.

    Kevin Spacey kamu spotu gönüllüsü oldu