hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Meloni için ilk polemik ve eleştiri kızı ile ilgili oldu

    19.11.2022 Cumartesi | 15:49Son Güncelleme:

    İtalya’nın yeni Neofaşist Başbakanı Giorgia Meloni görevindeki ilk polemiği kızı Ginevra ile ilgili yaşadı. G20 Liderler Zirvesi için Endonezya’nın Bali kentine

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ilk yurt dışı görevine giden Başbakan Giorgia Meloni’nin beraberinde 6 yaşındaki kızı Ginevra ve özel bakıcısını götürmesi hoş karşılanmadı. Eleştirilere yanıt veren yeni İtalya Başbakanı ‘Çocuğuma istediğim gibi annelik yapma hakkım var’ diyerek Ginevra’dan 4 gece ayrı kalmamak için bu kararı alıp Endonezya’daki zirvede İtalya’yı en iyi şekilde temsil ettiğini de vurguladı.

    Özellikle muhalefetin hedef aldığı İtalya’nın Kardeşleri Partisi lideri çocuğunu nasıl yetiştireceği konusunun kimseyi ilgilendirmediğini de belirterek sosyal medyadan ‘Dört günlük zirve sırasında kızımı yanımda götürüp götürmeme ile ilgili inanılmaz bir tartışmanın yaşandığına tanık oldum. Kararı ben verdim ve konu sadece beni ilgilendirir. Zirvede bütün çalışma günleri ülkem adına ikili temaslarda bulundum ama geceleri en azından kızımla zaman geçirdim ve birlikte oldum’ savunmasıyla eleştirilere yanıt verdi.

    Bir çok devlet büyüğü bu tür zirvelere eşleriyle gider. Hatta onlar için ayrı bir program düzenlenir. Giorgia Meloni kızının babası Andrea Giambruno ile evli değil. Protokolde partneri veya hayat arkadaşı olarak geçiyor. Meloni kızı Ginevra’nın babasını siyasetten uzak tutmayı amaçlıyor. Bunda da başarılı oluyor. Özel yaşamına dikkat ediyor. Bence Başbakan için yorucu yolculuk 14 saat sürse de Ginevra ve bakıcısını Bali’ye götürmesinde bir sakınca yok. ‘İstediğim gibi anne olmaya hakkım var’ yorumu da zaten bunu özetliyor.