hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Napoli’de ayıbın özrü plastik saat

    30.06.2022 Perşembe | 17:20Son Güncelleme:

    Hırsızlıkta Napoli namlıdır. Özellikle de kapkaçta. Vezüv yanardağının eteklerinde kurulan bu deniz kentine uğrayacaklar ciddi şekilde uyarılırlar. ‘Aman değerli eşyalarınıza sahip olun’ diye.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hırsızlıklar genelde Napoli mafyası olarak bilinen ‘Camorra’nın yönetiminde gerçekleşir. Hedef her zaman zengin turistler ya da sporculardır. Örneğin Arjantin’li yıldız futbolcu Diego Armando Maradona Napoli takımında top koştururken defalarca koluna taktığı pahalı Rolex marka saatini kapkaççılara kaptırmıştı. Sonunda ‘Camorra’ ile anlaşma yoluna gitmek zorunda kalmıştı. Bazı ünlü sinema oyuncuları da Napoli’nin kurbanı olmuşlardır.

    Son olarak Fransız sinemasının ünlü karakter oyuncusu Daniel Auteuil Napoli’de 40 bin Euro değerinde ki Patek Philippe marka saatini çaldırdı. Bindiği takside camı aralayınca motosikletle yanaşan iki kapkaççı Daniel Auteuil’in bileğini bükerek kıymetli saati kolundan çıkartıp kayıplara karıştı. Bir tiyatro çalışması için Napoli’ye gelen Daniel Auteuil’e sadece formalite gereği karakola gidip şikayette bulunmak kaldı.
    Campania Bölgesi ve Napoli Turizm Birliği (Aidit Campania) yöneticileri hırsızlık olayının duyulması üzerine Daniel Auteuil’i kaldığı otelde ziyaret ederek üzüntülerini belirtirken kapkaççılığa karşı yepyeni bir yöntemi faaliyete geçirdiklerini açıkladılar.

    Aidit Campania’nın başkanı Cesare Foa bundan böyle değerli marka saatlerini kaldıkları otelin kasasına emanet eden müşterilere üzerinde ‘Güvenli Napoli’ yazan plastik saat hediye edeceklerini böylece kapkaç ayıbını ortadan kaldırırken bir tür özür dileneceğini belirterek Napoli’nin kötü ününü unutturmak istediklerini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ucuz plastik saatler için bir marka sponsor bulduklarını da hatırlatan Başkan Cesare Foa ‘Müşteriler otel resepsiyonunda bu konuda bilgilendirilecekler ve pahalı saatlerini kasalara emanet edebilecekler ve karşılığında hediye plastik saatle güvende ve rahatlıkla kentte gezebilecekler’ eklemesi yaptı.

    Bu çirkin namdan kurtulmak isteyen Napoli’liler umutlarını şimdilik ucuz plastik saate bağladılar.