hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Dünya, koronavirüsün gölgesinde Noel ve Yılbaşı'nı kutlayacak mı?

    10.11.2020 Salı | 13:05Son Güncelleme:

    Hristiyan alemi genelde Kasım ayının ilk haftasından itibaren Noel ve Yılbaşı kutlamaların hazırlıklarına başlarlar. Amerika’da daha öncesinde Kasım ayının son haftasında Şükran Günü hindi kutlaması önemli bir gelenektir. Ancak bu yıl Noel ve Yılbaşı kutlamaları birçok ülkede ciddi kısıtlı olarak yapılacak gibi gözüküyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Koronavirüs nedeniyle dünyada alınan resmi devlet önlemleri yüzünden restoranlarda, gece kulüplerinde, lokallerde, barlarda, kafelerde bir araya gelmek hayal gibi.

    Bu arada 94 yaşındaki İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth her yıl Norfolk’ta Sandringham Sarayı'ndaki Noel yemeğini COVID-19 nedeniyle 4 kraliyet ailesi bireyi ile kısıtladı. Eşi Prens Philip, oğlu Charles ve gelini Camilla bu yemekte masaya oturacaklar. Ayrıca St. Mary Magdalena Kilisesi'ndeki Noel ayini de bu yıl yapılmayacak.

    Dünya, koronavirüsün gölgesinde Noel ve Yılbaşını kutlayacak mı

    Bu radikal karar üzerine başka ülkelerdeki kraliyet aileleri de kutlamaları ya iptal edecek yada çok kısıtlı olarak gerçekleştirecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İtalya’da durum çok kritik. Vaka ve ölü sayısından inanılmaz bir artış görülüyor. Kırmızı alarm bile fayda etmiyor. İkinci dalga ülkeyi vuruyor. Bunun için hükümet Noel ve Yılbaşı ağaçlarının ve süslerinin uluorta açıkta satılmasını yasakladı. Saat 18’de bazı bölgelerde kapatılan restoranlar, lokaller, barlar, kafeler Noel ve Yılbaşında da büyük bir olasılıkla açılamayacak.

    Eğlence meraklısı Brezilya da salgın kendisini fazlasıyla gösteriyor. Karnaval gibi Noel ve yılbaşını da sokaklara dökülmeyi çok seven bu Katolik ülkede kutsal bayramın kutlanmaması öngörülüyor. Büyük bir olasılıkla gerek dini bayram ve gerekse Yılbaşı şenlikleri evlere taşınacak ama uyarılar tamamen aile içerisinde misafir ağırlamadan yapılması.

    Eğlence yerlerinin kapalı olmasıyla Noel ve Yılbaşı turistik turları da zorunlu olarak bu yıl sonu iptal edildi.

    Kısacası bizde üne kavuşan klasik PTT yani pijama, terlik, televizyon ile bu yıl bu illet nedeniyle Batı tanışmış olacak.