hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow
    Reha Erus Reha Erus

    Ornella Muti hapis yatacak

    15.07.2020 Çarşamba | 10:45Son Güncelleme:

    İtalya’da gazeteci olarak işe başladığım 1982 yılında, belki en ilginç magazin değil de adli olayı izlemiştim. Ünlü film yıldızı Sophia Loren avukatının ısrarı ile vergi kaçırmaktan hakkındaki aylık hapis cezasını çekmek için yaşadığı İsviçre’den İtalya’ya gelmeyi kabul etmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1977 yılında hakkında kesinleşmiş hapis cezasından kaçmak için İsviçre’ye yerleşmişti. Ancak hayat boyu çok sevdiği Napoli’den sonsuza dek kopmak da istemiyordu. Kararını verdi ve Caserta Kadın Cezaevi”nde yatmayı zor da olsa gönüllü istedi.

    Geleceği gün Roma Fiumicino Havalimanı ana-baba günüydü. Paparazziler kadar adli muhabirler de oradaydı. Hayranları, meraklılar, gelen giden yolcular, ünlü yıldızı görmek için yer kapmaca oynuyorlardı. Hayır Carabiniere’ler Loren’e kelepçe takmadılar. Bir jandarma aracına bindirilerek 200 kilometre uzaklıktaki bir ay süre ile yatacağı cezaevine götürüldü.17 Mayıs’ta arkasından demir parmakların gıcırtı ile kapanması ve 12 mahkum ile koğuşta yaşamı başlamıştı. Dönemin İtalya Cumhurbaşkanı ise Sandro Pertini idi. Bir tek o Sofia Loren’i bağışlayabilirdi. Her an cezaevinden çıkması söz konusu olabilirdi. Bunun için paparazziler, Caserta Kadın Cezaevi”nin önünde kamp kurmuştu.17 gün sonra beklenen haber geldi. Sophia Loren iyi halden tahliye edilecekti. Edildi de. Koğuştayken yüksek topuklu ayakkabılarını çıkartmadığı, her gün bir katı yumurta, salata ve meyve yediği, bol kitap ve gazete okuduğu, hayranlarından gelen mektuplara yanıt yazdığı sonradan diğer mahkumlarca anlatıldı. 17 günlük mahkumiyet sayesinde Sophia Loren sonrada ülkesine özgürce girip çıktı. Hâlâ da giriyor-çıkıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ornella Muti hapis yatacak

    Nereden nereye. Şimdi de bir başka İtalyan film yıldızının 6 ay hapse girmesi yargıtay kararı ile kesinleşti. Francesca Romana Rivelli, sanat adıyla Ornella Muti. Güzelliği ile ünlü oyuncu 2010 yılında Pordenone’deki Verdi Tiyatrosu”nda sahne alacaktı. Bütün biletler tükenmişti. 24 bin Euro’yu peşin olarak aldı. Ancak oyundan iki gün önce doktor raporu ile ağır bir grip geçirdiğini tiyatro yönetimine bildirdi. Sahne gösterisi iptal oldu. Ancak Ornella Muti’nin sahte doktor raporu sayesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in verdiği özel bir gala yemeği için St. Petersburg’a gittiği anlaşıldı. Diğer davetli Kevin Costner ile birlikte Putin’in masasında resimleri yayınlandı Verdi Tiyatrosu hemen yasal işlemlere başladı. Ornella Muti’yi mahkemeye verdi. İlk kararda Ornella Muti’nin 6 ay hapis cezasına çarptırılması ve 24 bin Euro’yu iade etmesi istendi. Muti’nin avukatları karara itiraz etti, dava Yargıtay’a taşındı. Ve geçtiğimiz günlerde yargıtay, Ornella Muti için sahtekarlık, yalancılık ve biletli seyirciyi mağdur etmekten 6 aylık hapis, 500 Euro para cezasını onadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ornella Muti’nin önümüzdeki günlerde cezasını çekmek için cecaevine girmesi bekleniyor. 

    Ornella Muti hapis yatacak